E-kniha

Násilí bez předsudků

Vydání: Městská knihovna v Praze 2017 | Jazyk: čeština

Básnická prvotina současného českého autora se pokouší jazykem "rozhněvaného muže" podat výpověď o dnešní mladé generaci, která už vlastně vyrostla v novém systému hodnot, jistot i nejistot.

Více informací...

Dostupné on-line nebo jako e-kniha

Získat Přidat na seznam
Násilí bez předsudků

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Jan Těsnohlídek (1987) naplnil svou sbírku nepochybně výbušným projevem, který se pokouší na základě většinou ostře kontrastujících okamžiků vyslovit názory určité části mladé generace. Tyto autorovy úvahy se bez patosu a nekompromisně pokouší pojmenovat současnou realitu, která má v jeho pojetí příchuť proradnosti, falše i bezcitnosti. "Je to divnej svět," konstatuje například v jedné básni, v němž "cesty ven / vedou hlavou do zdi" a žádné "materiální náplasti" nedokážou odehnat pocity úzkosti a beznaděje. A tak se člověk v Těsnohlídkově podání pokouší "prázdný tejdny naplnit / prázdnejma chvílema" a utěšuje se představou, že "nějak to půjde."

Popis
Čtenářská kategoriee-kniha
ZáhlavíTěsnohlídek, Jan
NázevNásilí bez předsudků
AutorJan Těsnohlídek ml.
VydáníV MKP 1. vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelMěstská knihovna v Praze
Rok vydání2017
Rozsah1 online zdroj (89 stran)
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran89
Doprovodný materiál
Název ediceOceněná díla
Poznámka
ISBN978-80-7532-667-6; 978-80-7532-666-9; 978-80-7532-668-3; 978-80-7532-669-0
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiTa největší báseň --; Sereme si na hlavy --; Tohle nejsem já --; Mladá čínská básnířka v Oslo --; Památce Hanádi Džaradátové --; Neni toho moc --; All in --; Chodníky plný mrtvejch ptáků --; V Olomouci --; Věštění z pamětní desky u cesty --; Blonďatý tulipány --; Násilí bez předsudků --; Pohlednice z Osvětimi --; Nepřekážet --; Vlastě --; Svinary --; Novoroční --; Městské dívky prý líbají na ústa --; Bubák --; Píseň druhýho schodu před sokolovnou --; Váza na tmu --; Píseň špatnýho manžela --; Mamky --; 3. dubna --; Všechny kýče podzimu

Lístek

MARC