Kniha

Zločin & vášně za rady Vacátka

Vydání: Brána 2012 | Jazyk: čeština | Signatura: D 20595 | Chci jiné vydání

Kniha popisuje život a činnost význačných kriminalistů první republiky, skutečné kriminální případy a práci některých policejních specialistů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Zločin & vášně za rady Vacátka

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha volně navazuje na publikaci z roku 2007 Rada Vacátko a jeho hříšní lidé. V této práci však nejde o televizní zpracování kriminálních případů, ale o skutečné zločince a vyšetřovatele. V období první republiky byl vyhlášeným kriminalistou vládní policejní rada Josef Vaňásek, který byl předlohou pro postavu rady Vacátka. Vedl 4. oddělení pražské policie, které řešilo vraždy, krádeže, podvody, padělatelství, prostituci a další delikty. Knížka líčí životní příběh Vaňáska i dalších vynikajících kriminalistů z jeho týmu (A. Suchého, L. Drašnera, J. Tučka, Z. Pfanzera atd.), přičemž využívá vzpomínek příbuzných, rodinných archivů i zpráv z dobového tisku. Kromě detektivů je vylíčena práce dalších policejních odborníků: grafologa, daktyloskopa, lékaře a žen ve službách policie. Dále jsou popsány zajímavé kriminální případy té doby včetně jejich pachatelů. Závěr je věnován dobovému vězeňství, vězeňskému režimu i životu v jednotlivých pražských věznicích.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKOVAŘÍKOVÁ, Blanka
NázevZločin & vášně za rady Vacátka
Podnázevnové příběhy z pražské Čtyřky
AutorBlanka Kovaříková, Miloš Vaněček
Autor textuVaněček, Miloš
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelBrána
Rok vydání2012
Rozsah249 s.
Durata
Vybavenífot., il., faksim.
Rozměry24 cm
Počet stran249
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7243-604-0
Cena349
Obsahová char. "OCH"D5a6
Obsah OCHuPrávo a sociologie v Praze. Pražská městská správa. Pražské městské knihy a matriky. Pražský obecní řád, pražské vyhlášky a nařízení. Pražská policie a soudy. Kriminalita v Praze. Sociální péče v Praze. Sociologie Prahy. Sociologický výzkum v Praze.

Lístek

MARC
Náhledy
Zločin & vášně za rady VacátkaZločin & vášně za rady VacátkaZločin & vášně za rady Vacátka