Kniha

Životní názory kocoura Moura

Vydání: Rybka Publishers 2023 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 108678 | Chci jiné vydání

Ilustrované vydání jednoho z nejoriginálnějších románů 19. století. Zdánlivě nesouvisející příběhy se doplňují, prostupují, jeden v druhém se zrcadlí a vzájemně osvětlují. Prolínání obou příběhů činí z tohoto "dvojrománu" nevšední čtenářský požitek.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Životní názory kocoura Moura

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Hoffmann předběhl svou dobu a stvořil dílo, které je svou formou a důmyslnou kompozicí ojedinělé: sám Hoffmann v něm vystupuje jako vydavatel, jenž vyhověl přání svého přítele a rozhodl se knižně vydat memoáry jistého "mladého autora skvělého nadání", jímž je kocour Mour. Záhy se ovšem ukáže, že učený kocour do svého rukopisu omylem zamíchal stránky z jiného textu, který objevil u svého pána, a sice z knihy pojednávající o životě geniálního skladatele a kapelníka Johanna Kreislera. Tyto stránky, které kocour používal dílem jako podložku, dílem jako piják, byly nedopatřením rovněž vytištěny, a tak se ve výsledné podobě díla jakoby omylem prolínají dvě nezávislé dějové linie – satiricky vyznívající autobiografie samolibého kocoura-literáta a tajuplný příběh, přesněji řečeno fragmenty příběhu, výstředního romantického hrdiny-umělce Kreislera. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHoffmann, E. T. A.
NázevŽivotní názory kocoura Moura
AutorErnst Theodor Amadeus Hoffmann ; ilustroval Michail Gavričkov ; z německého originálu Lebensansichten des Katers Murr ... přeložil a vysvětlivkami opatřil Hanuš Karlach
PřekladatelKarlach, Hanuš
IlustrátorGavričkov, Michail Aleksejevič
Vydání
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelRybka Publishers
Rok vydání2023
Rozsah390 stran
Durata
Vybaveníilustrace
Rozměry22 cm
Počet stran390
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-88630-01-2
Cena488
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.

Lístek

MARC