KnihaDigitalizovaný titul

Život v pražských ulicích

Vydání: Paseka 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: D 20730

Více než 200 archivních fotografií přibližuje běžný život na pražských ulicích, náměstích a dalších veřejných prostranstvích ve druhé polovině 19. a na počátku 20. století.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Život v pražských ulicích

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Další kniha z řady nakladatelství Paseka - Zmizelá Praha - je věnován pouličnímu životu Prahy a jeho postupným proměnám od poloviny 19. po první desetiletí 20. století. Z. Míka v úvodním textu postihuje rozvoj pražského průmyslu a dopravy, vznik národních spolků a institucí, změny ve veřejném osvětlení ulic, městská tržiště, místa lidových slavností. Zmiňuje také kdysi populární pražské figurky, které dotvářely kolorit města. Fotografická část zobrazuje život v pražských ulicích, kde jsou zachyceni pouliční prodejci, hudebníci, dopravci provozující koňskou a následně automobilovou dopravu, portýři, hasiči, strážníci, posluhové, prostitutky. Život v ulicích Prahy té doby vrcholil lidovými slavnostmi v Nuslích, Michli, na Smíchově i v jiných částech města.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíMÍKA, Zdeněk
NázevŽivot v pražských ulicích
AutorZdeněk Míka
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha ; Litomyšl
Země vydáníČesko
NakladatelPaseka
Rok vydání2013
Rozsah186 s.
Durata
Vybavení206 čb. fot.
Rozměry24 cm
Počet stran186
Doprovodný materiál
Název ediceZmizelá Praha
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
ISBN978-80-7432-276-1
Cena360
Obsahová char. "OCH"D5b2
Obsah OCHuPražský kulturní a společenský život. Atmosféra pražských kaváren a pohostinství. Pražské senzace a kuriozity. Cizinci v Praze.

Lístek

MARC