Kniha

Život sochy v Praze

Vydání: GHMP 2023 | Jazyk: čeština | Signatura: D 30953

Populárně-naučná publikace vydaná Galerií hlavního města Prahy přibližuje problematiku restaurování rozličných druhů pražských pomníků, soch, ale také mozaik. Je doplněna velkým množstvím barevných fotografií a ilustrací.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Život sochy v Praze

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Většina historických soch či pomníků jsou kulturní nemovité památky a k jejich údržbě, konzervaci či restaurování se musí přistupovat citlivě s ohledem na jejich památkovou hodnotu. Pro různé materiály je třeba používat specifické techniky nebo technologie, s citem a rozmyslem využívat i ty nejmodernější postupy nebo prostředky. Protichůdné názory veřejnosti na rychlost, kvalitu nebo míru restaurování veřejných plastik vycházejí z představy, že po restaurování by umělecké dílo mělo být "čisté". Chtěli bychom ukázat, že GHMP využívá nejnovější technologické postupy nejen při restaurování veřejných plastik, ale i při jejich konzervaci a běžné údržbě. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíŽivot sochy v Praze
NázevŽivot sochy v Praze
Vydání1. vydání
Měřítko
Místo vydání[Praha]
Země vydáníČesko
NakladatelGHMP
Rok vydání2023
Rozsah245 stran
Durata
Vybaveníilustrace (převážně barevné)
Rozměry24 cm
Počet stran245
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7010-197-1
Cena510
Obsahová char. "OCH"D5b3b
Obsah OCHuPražské sochařství. Pražské sochy a pomníky. Pražské sloupy a obelisky. Pražské pamětní desky. Pražské zvony a zvonice. Pražské kašny. Pražské mincovnictví.

Lístek

MARC