Kniha

Živá voda z Turzovky

Vydání: s.n. 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: L 15362

Pražský inženýr Židlický byl pro svou věrnost turzovskému zjevení (dnes je hora oficiálním mariánským poutním místem) nadán mimořádnou schopností - rozmlouvat s Pannou Marií. Kniha je přepisem těchto rozhovorů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Živá voda z Turzovky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

19. října 2008 byla vyhlášena hora Živčáková (v katastru obce Turzovka na Slovensku) za mariánské poutní místo a místo modlitby. Stalo se tak v roce 50. výročí zjevení Panny Marie lesnímu dělníkovi M. Lašútovi. Pro svou věrnost turzovskému zjevení byl jiný muž, pražský inženýr Karel Židlický, omilostněn mimořádnou schopností – rozmlouvat s Matkou Boží. Počátek vzájemných rozhovorů je možné sledovat přibližně od roku 1966. Na přímý pokyn Panny Marie je K. Židlický zaznamenával do svého deníku a později některé části zveřejnil (ve strojopisné podobě). V záznamech pokračoval až do roku 1988. U příležitosti zmíněného výročí vyšly vybrané Židlického rozhovory v knižní formě. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíŽIDLICKÝ, Karel
NázevŽivá voda z Turzovky
Podnázevrozhovor s Pannou Marií
AutorKarel Židlický ; [k vyd. připr. Marie Benešová]
Vydání
Měřítko
Místo vydáníS.l.
Země vydáníČesko
Nakladatels.n.
Rok vydání2009
Rozsah135 s.
Durata
Vybavení1 il.
Rozměry21 cm
Počet stran135
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-254-4148-0
Cena120
Obsahová char. "OCH"L6b
Obsah OCHuBiblická teologie. Christologie. Eschatologie. Bible. Starý a Nový zákon. Evangelia. Apokryfy. Biblická dějeprava. Křesťanství. Bůh. Panna Maria. Sv. Josef. Život a učení Ježíše Krista. Apoštolové.

Lístek

MARC