Kniha

Zázemí

Vydání: Fra 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 71142

Třetí prozaická kniha mladé autorky je citlivou osobní výpovědí, v níž autorka kombinuje postřehy z jejího dnešního života se vzpomínkami na svou babičku.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Zázemí

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Není náhodné, jestliže se Jana Šrámková v jedné pasáži přiznává k četbě nejznámnějšího díla Boženy Němcové. I autorčina babička zaujímá totiž v této próze důstojné místo a stává se vlastně její hlavní postavou. Šrámková s nostalgickou něhou vzpomíná na ženu, která se během jejího dětství pro ni stala zcela nenahraditelnou oporou. V myšlenkách se stále vrací k jejímu vysokomýtskému domu se zahradou, kde procházela studenými chodbami a trávila šťastné okamžiky v hlubokém ušáku, v němž snila o tajemných předmětech, které byly uschovány v půdním prostoru, do něhož však sama nemohla nikdy vstoupit. Autorčino vyprávění je prodchnuto duchem rodinného souladu a harmonie, jež pro ni představují jednu z nevyšších hodnot mezilidských vztahů a jsou předpokladem pro vytvoření pevného citového zázemí. Plynulý tok textu je často zaměrně prokládán nejrůznějšími odbočkami, v nichž autorka vyslovuje i své nálady a dojmy ze současnosti, v nichž se střídá jemná skepse a obavy s chvílemí štěstí a radosti.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíŠRÁMKOVÁ, Jana
NázevZázemí
AutorJana Šrámková
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelFra
Rok vydání2013
Rozsah136 s.
Durata
Vybavení
Rozměry18 cm
Počet stran136
Doprovodný materiál
Název ediceČeská próza
Poznámka
ISBN978-80-87429-42-6
Cena169
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiFlétnista --; Dům --; Krmítko --; Tokarczuk --; Milk chocolate --; Žlutý --; Mukačevo --; Sen --; Středa --; Vlak --; Berlínský sešit --; Kružítko --; Příběh --; Apačka --; Punčochy --; Errata --; Vánoční strom --; Čerych --; Guláš --; Skalice --; Dorty --; Náměstí --; Pendlovky --; Bonbón --; Proutíčko --; Pruty --; Podoba --; IPL --; Spiderman --; Road trip --; Holly Mass --; Nemovitost

Lístek

MARC