Kniha

Zastavení

Vydání: Nová tiskárna Pelhřimov 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22444

Třetí básnická sbírka jihočeského lékaře navazuje na linii jeho předcházející tvorby a pokouší se opět připomenout pojem lásky jako nejvyšší hodnotu lidského života.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Zastavení

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Básně Milana Oulehly jsou psány v meditativním pojetí, v němž je jako hlavní téma připomenuta mnohdy obtížná cesta lidským životem. Autor názorně vysvětluje, jak je zapotřebí zachovat se v kritických okamžicích, jak je nutné v nelehkých chvílích mobilizovat všechny duševní síly, které člověka znehybní a dají mu tak příležitost, aby zhodnotil svou dosavadní pouť "slzavým údolím". Právě slovo "zastavení", které dalo název i celé sbírce, je pro Oulehlu synonymem přemítání, tedy možností, která dává prostor k zamyšlení a úvahám nad mnohdy rozporuplným lidským konáním. V těchto pasážích je pro autora podstatné opět zdůraznit potřebu lásky jako nejvyšší hodnotu a kategorii, jako záruku toho, že dnešní civilizace bude i nadále pokračovat ve svém trvání, že ještě "nemá namále."

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíOULEHLA, Milan
NázevZastavení
AutorMilan Oulehla ; [fotografie a doslov Tomáš Červený] ; [ilustrace Klára Červená]
IlustrátorČervená, Klára
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPelhřimov
Země vydáníČesko
NakladatelNová tiskárna Pelhřimov
Rok vydání2011
Rozsah69 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry17 cm
Počet stran69
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7415-049-4
Cena150
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiNa Tři krále --; Hlas --; Rozhovor --; Věnec z jehličí --; Nový den --; Krášlení --; Sklonění --; Stará bažantnice --; Strakonický hrad --; Velikonoce --; Květy sakury --; Motýl v dlani --; Trh --; Skutečná hodnota --; Vánoční přání --; Korále --; Vrba --; Říp --; Pochopené asociace --; Monografie ex libris --; Znamení --; Mše --; Naděje --; Menhiry --; Limitace --; Připomenutí díla Jana Amose Komenského --; Labuť --; Pochopení života --; O Ní --; Lvov --; Vzpomínkový háj --; Pohled z okna --; Dotazy --; Důvěra --; Tajemství --; Deštenská kaple --; Filozofie --; Pat --; Hladina --; Zlatá zem

Lístek

MARC