Kniha

Zasněnec

Vydání: Adolescent 2015 | Jazyk: čeština | Signatura: B 23693

Druhá sbírka veršů českého básníka a výtvarníka, doprovázená autorovými ilustracemi a vycházející v biblifilské úpravě, obsahuje texty, které vznikaly v letech 2012-2015.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Zasněnec

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Von Roháčova poezie je tentokrát naplněna řadou příběhů, v nichž se vzdouvají až k prasknutí napjaté erotické vztahy. Homosexuální rovina těchto prudkých milostných vznětů je v autorově podání až třaskavě výbušnou směsí, jež je odpalována ve squatech a brlozích, v tmavých průchodech nebo i v letním Berlíně. Von Roháčovy verše nesou v sobě napětí, smysl pro dramatičnost okamžiku, nenaplněnost, ale i bezmeznou, až vysilující touhu, střídající se v drsných i něžných polohách. Je v nich i neklid, tápání či skleslost nad prohrou, kterou lze ale také vnímat i jako novou citovou naději: "... stále tu čekám / rozechvělý / v těžký zbroji / osamělého / pěšáka / silný / nejsilnější / a přesto / tápající / v pocitech / lásky / a ublížení..."

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíVon Roháč
NázevZasněnec
AutorVon Roháč
Vydání
Měřítko
Místo vydáníZábřeh
Země vydáníČesko
NakladatelAdolescent
Rok vydání2015
Rozsah46 stran
Durata
Vybaveníbarevné ilustrace
Rozměry18 cm
Počet stran46
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-904399-9-3
Cena100
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiVoblaka --; Léto v Berlíně --; Scally --; Ginger head --; Feťáčku --; Motýl zla --; Ivanovi --; My dva --; Něžný prasáček --; Noci v Berlíně --; Berghain --; Anální lodě --; Feťáček --; Chlupatá prdel --; Frája --; Krvelační ptáci --; Martinovi --; Morseovka --; Onan --; Baltazare --; Červená kontrolka --; Love letter --; Prohlubeň

Lístek

MARC