Kniha

Základy mužského šovinismu

Vydání: Reneco 1996 | Jazyk: čeština | Signatura: L 8042 | Chci jiné vydání

Publikace, prezentovaná jako "satirická " či "humoristická", ostře kriticky hodnotí způsob myšlení a chování žen z hlediska muže.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
Základy mužského šovinismu

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Autor konfrontuje odlišné vnímání a reakce obou pohlaví v různých životních situacích. V krátkých kapitolách zaznamenává takové jednání a výroky žen (zejména své vlastní ženy), které muže (jej) nejvíce pobuřují, generalizuje své soukromé špatné zkušenosti a zdůvodňuje tak, proč se pak logicky musí muži (on) chovat k ženám s nadřazeným opovržením. Nedělá mu to však problém, jediné, co jej znepokojuje je, že neví, jak vychovat své dcery: Má je nechat uplatnit jejich přirozený talent a studovat, čili vychovat je jako muže, nebo je má vést k chování, které by z nich udělalo pravé ženy - vstřícné a přátelské vůči mužům? V autorově podání neexistuje mezi těmito póly styčná plocha a navíc mu to vychování stejně zkazí manželka a tchýně... a studentky "nemají tak zodpovědný přístup ke studiu jako studenti... jako by věděly, že se o ně vždycky nějaký blbec postará", navíc vzdělávání je neblaze ovlivněno ženami, protože ty druhořadé obory, jako práva, pedagogiku či žurnalistiku studují lidé druhořadí, čili především ženy (ti prvořadí šli na přírodní vědy). Věnuje-li se pak žena vědě, tak je to stejně nanic, protože pak není schopna vychovávat děti a špatně vaří. Další problém je, že manželce vadí, když se autor snaží dostat pod sukně těm ženám, které jsou ochotnější, a s tím souvisí další: ty ochotnější jsou stejně taky prostě nakonec jen ženské, což je základní komunikační vada... (Od biologa, jímž autor je, by pak čtenář očekával, že bude vědět, že za to, že "se v téhle rodině rodí jenom ženské" nemůže manželka..:)

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHAUSMANN, Josef
NázevZáklady mužského šovinismu
AutorJosef Hausmann
Vydání2. vyd
Měřítko
Místo vydáníÚstí nad Labem
Země vydáníČesko
NakladatelReneco
Rok vydání1996
Rozsah71 s.
Durata
Vybavení1 ilustr.
Rozměry22 cm
Počet stran71
Doprovodný materiál
Název ediceReneta
Poznámka
ISBN80-900181-9-X
Cena59
Obsahová char. "OCH"L2b
Obsah OCHuHygiena duševního života. Časová tíseň. Stresy. Fobie. Agresivita. Úzkost. Bolest. Napětí. Mezilidské vztahy. Asertivita. Image. Řeč těla.

Lístek

MARC
Náhledy
Základy mužského šovinismuZáklady mužského šovinismu