Kniha

Z pohádky do pohádky

Vydání: Nakladatelství XYZ 2005 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 51528

Kniha plná českých pohádek, které byly vybrány se sbírek "Z pohádky do pohádky", "Zdaleka i zblízka" a "Pohádky naší babičky". Pro děti do 10 let.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Z pohádky do pohádky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Obsahuje velmi známé pohádky (např. O Popelce, O perníkové chaloupce, Kocour v botách), ale čtenář tu najde i ty méně známější. Pohádka "Zaspala" vypráví o tom, kterak zima usnula a zapomněla předat svou vládu Vesně, dívenka Jitřenka a její dobré srdce osvobodí zakletého prince, nebo se setkáme s mocným skalním duchem Rýbrcoulem, jež na sebe často bere lidskou podobu. V knize je použita krásná forma češtiny, tolik typická pro klasické pohádky.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKRÁSNOHORSKÁ, Eliška
NázevZ pohádky do pohádky
AutorEliška Krásnohorská ; [il. Artuš Scheiner]
IlustrátorScheiner, Artuš
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelNakladatelství XYZ
Rok vydání2005
Rozsah210 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran210
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-86864-41-3
Cena199
Obsahová char. "OCH"A3
Obsah OCHuKnížky pro děti do deseti let v češtině.
Název dílčí částiJanek silák --; Zlatá dcerunka --; O perníkové chaloupce --; Hvězdné tolary --; Kůň rytíře Prášila na kostelní věži --; Laskominy --; O Palečkovi --; Zaspala --; O sedmi havranech --; Jak potrestal pidimužík nedbalou husopasku --; Kozlátka a vlk --; Hříšná ruka --; Labutí král --; O Červené Karkulce --; Dvojí přátelství --; Jak si hrál dědeček s andělíčkem --; O Popelce --; Kocour v botách --; Sedm jednou ranou --; Měch a samovar --; Stolečku, prostři se! Oslíčku, otřes se! Důtky z pytle ven! --; Svízel a Štěstěna --; Jak ježek na zajíci sázku vyhrál --; Propadlý zvon a zakleté panny --; Starý džbán --; Jak se žáby učily šít --; Sněženka --; Pištec kouzelník --; Čarodějná tyč --; Jitřenka --; Prašilův kůň na čajovém stole --; Rýbrcoul --; Šípková Růženka --; Enšpíglovy šelmovské kousky --; Kohoutek se slepičkou na výletě --; Lesní víla --; Sedmikrása

Lístek

MARC
Náhledy
Z pohádky do pohádkyZ pohádky do pohádky