Kniha

Z dějin stodůlecké farnosti

Vydání: Portál, s.r.o. 2003 | Jazyk: čeština | Signatura: JC 13607

Pražská místní část Stodůlky a její dějiny, popis kostela sv. Jakuba Většího a vývoj stodůlecké farnosti a farní správy.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Z dějin stodůlecké farnosti

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Publikace vyšla v roce 2003 při příležitosti 100. výročí posvěcení kostela sv.Jakuba Většího ve Stodůlkách. Autor začíná dějinami obce Stodůlky a popisem původního románského kostela ze 13. století. Původní kostel se třemi zvony a dřevěnou zvonicí byl od konce 19. století v havarijním stavu a v roce 1901 byl zbořen. Následně byl postaven nový kostel v pseudogotickém stylu. Stodůlecká fara byla v 15. století utrakvistická, po roce 1620 katolická. V 18. století spadala pod správu fary v Liboci. Autor dále popisuje události na základě farní kroniky, uvádí jednotlivé lokalisty a kněží. Podrobně líčí četné aktivity fary po roce 1989 pod vedením polského kněze Stanislawa Góry, práci farní Chariry a od roku 2001 činnost Komunitního centra sv. Prokopa. V závěru soupis duchovních správců stodůlecké fary a fotografická příloha.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBastl, Ondřej
NázevZ dějin stodůlecké farnosti
Podnázevke 100. výročí posvěcení současného kostela
AutorOndřej Bastl
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPortál, s.r.o.
Rok vydání2003
Rozsah95 stran, [8] nečíslovaných stran barevných obrazových příloh
Durata
Vybaveníilustrace, mapy, plány
Rozměry22 cm
Počet stran95
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-7178-852-X
Cena150
Obsahová char. "OCH"D5c1e
Obsah OCHuPraha 5. Hlubočepy. Holyně. Jinonice. Košíře. Lahovice. Lipence. Lochkov. Malá Chuchle. Motol. Radlice. Radotín. Řeporyje. Slivenec. Smíchov. Sobín. Stodůlky. Třebonice. Velká Chuchle. Zadní Kopanina. Zbraslav. Zličín.

Lístek

MARC