Kniha

Winton Train

Vydání: Havran 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: G 11622

Seznámení s projektem Winton Train - Inspirace dobrem, který připomněl památnou záchrannou evakuaci židovských dětí roku 1939 z nacisty okupovaného Československa do Velké Británie.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Winton Train

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Před 70 lety do Československa přicestoval muž, který dokázal zorganizovat evakuaci 669 ohrožených židovských dětí do náhradních rodin ve Velké Británii. Tím je zachránil před jistou smrtí v nacistických vyhlazovacích táborech. Poslední, největší transport měl odjet 1. září, ale vlak již nevyjel. Většinu těchto dětí později odvezli nacisté do koncentračních táborů. Na uctění památky všech, kteří se záchranného transportu nedočkali, ale i jako výraz díků za Wintonův čin vypravila 1. září 2009 společnost Winton Train ve spolupráci s Českými dráhami speciální historický vlak z Prahy do Londýna. Uvnitř cestovaly především některé z dětí, zachráněných v rámci Wintonových transportů. Slavnostnímu příjezdu do Londýna byl osobně přítomen sir Nicholas Winton, který v letošním roce oslavil 100. narozeniny. Kniha podrobně mapuje průběh celého tohoto projektu i všech doprovodných akcí, které v souvislosti s tím vznikly. Nakladatelská anotace (zkráceno).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíWAGNEROVÁ, Magdalena
NázevWinton Train
Podnázevpo sedmdesáti letech znovu do Londýna
AutorMagdalena Wagnerová, Milan Vodička
Autor textuVodička, Milan
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelHavran; Winton Train
Rok vydání2009
Rozsah155 s.
Durata
Vybavenífot.
Rozměry21 cm
Počet stran155
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-86515-96-0
Cena228
Obsahová char. "OCH"G3c1
Obsah OCHuNárodnostní hnutí. Národnostní otázky. Národnostní menšiny. Krajané a státní příslušníci v zahraničí. Rasismus. Nacionalismus. Antisemitismus. Šovinismus. Holocaust. Fašismus.

Lístek

MARC
Náhledy
Winton TrainWinton Train