KnihaKomiks

Wannsee

Vydání: Argo 2019 | Jazyk: čeština | Signatura: G 19009

Komiks rekonstruuje konferenci z února 1942, kdy se na předměstí Berlína sjíždějí některé špičky nacistické Třetí říše, aby naplánovali další osud židovského obyvatelstva v okupovaných územích.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Wannsee

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Grafické dílo na základě skutečných událostí a dokumentů, částečně s pomocí lehce fiktivních rozhovorů na samotné schůzce, přibližuje tajné a krátké setkání nacistických pohlavárů a úředníků na zámku ve Wannsee, kterou svolal na popud vyšších míst Reinhard Heydrich. Zde se zástupci různých německých ministerstev a úřadů seznámili s novým plánem na vyhlazení židovského obyvatelstva. Veškeré záznamy a poznámky ze schůze byly přísně tajné a měly být záhy zničeny. V pozůstalosti podtajemníka ministerstva zahraničí Martina F. J. Luthera však byly po válce nalezeny jeho poznámky, kde je zachyceno, o čem se přesně jednalo, a ze kterých komiks mimo jiné čerpá. Publikace obsahuje i krátké medailonky hlavních účastníků konference.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriekomiks
ZáhlavíLe Hénanff, Fabrice
NázevWannsee
AutorFabrice Le Hénanff ; z francouzského originálu ... přeložila Lucie Šavlíková
PřekladatelŠavlíková, Lucie
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2019
Rozsah74 stran, 13 nečíslovaných stran
Durata
Vybaveníbarevné ilustrace
Rozměry29 cm
Počet stran74
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-257-2947-2
Cena328
Obsahová char. "OCH"G3c1
Obsah OCHuNárodnostní hnutí. Národnostní otázky. Národnostní menšiny. Krajané a státní příslušníci v zahraničí. Rasismus. Nacionalismus. Antisemitismus. Šovinismus. Holocaust. Fašismus.

Lístek

MARC