Kniha

Výjimečný případ Evropa

Vydání: Centrum pro studium demokracie a kultury 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: L 15321

Studie z oboru sociologie náboženství se věnuje náboženské situaci v Evropě a také ve světě. Profesorka sociologie se zabývá tématy modernizace a sekularizace. Nabízí pohled na aktuální vývoj oboru a jeho paradigmat.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Výjimečný případ Evropa

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Tato publikace významné anglické socioložky zkoumá evropské náboženství v celosvětových souvislostech a ukazuje, že Evropa představuje v záležitostech víry „speciální případ". Evropané totiž často shledávají víru velmi obtížnou a zdá se jim, že jejich sekularizované společnosti jsou příkladem pro ostatní části světa. Tomu ovšem nenasvědčují empirická fakta, když se podíváme na Spojené státy, Latinskou Ameriku nebo subsaharskou Afriku. Evropa zatím zůstává spíše zvláštní oblastí se specifickou modernizační historií i problematickou současností, nikoli modelem pro export. Grace Davie je profesorkou sociologie na Katedře sociologie a filosofie na Univerzitě v anglickém Exeteru. Zabývá se sociologií náboženství, a to ve srovnávací perspektivě a s ohledem na teorii „mnohočetných modernit". Spolupracuje s Katedrou teologie a Katedrou arabských a islámských studií. Je členkou rady Centra evropských studií. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDAVIE, Grace
NázevVýjimečný případ Evropa
Podnázevpodoby víry v dnešním světě
AutorGrace Davieová ; [z angl. orig. přel. Tomáš Suchomel]
PřekladatelSuchomel, Tomáš
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelCentrum pro studium demokracie a kultury
Rok vydání2009
Rozsah207 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran207
Doprovodný materiál
Název ediceSociologická řada ;
Poznámka
ISBN978-80-7325-192-5
Cena249
Obsahová char. "OCH"L6i
Obsah OCHuNáboženství a srovnávací věda o náboženství (religionistika). Lidová religiozita. Filozofie a psychologie náboženství. Náboženský fanatismus. Sekty (obecná problematika).

Lístek

MARC
Náhledy
Výjimečný případ EvropaVýjimečný případ EvropaVýjimečný případ Evropa