Kniha

Vrchol vulkánu

Vydání: Argo 2020 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 96426

Obsáhlý výbor povídek významného autora americké fantastiky, které v průběhu celé jeho tvorby získaly prestižní žánrová ocenění.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Vrchol vulkánu

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Výbor třiadvaceti povídek výrazné a svérázné osobnosti americké fantastické literatury a klíčového autora Nové vlny, představuje průřez jeho tvorbou od 60. let 20. století až po rok 2011. Žánrové rozpětí zařazených povídek je v rámci fantastických žánrů velmi široké, jejich spojujícím prvkem je nejen autorův typický dynamický, expresivní styl, ale i fakt, že každá z nich byla oceněna nejméně jednou z prestižních žánrových ocenění. Kniha tak představuje velmi reprezentativní výbor z díla autora, jehož vliv na vývoj fantastické literatury je nepřehlédnutelný.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíEllison, Harlan
NázevVrchol vulkánu
Podnázevoceněné povídky
AutorHarlan Ellison ; přeložili Viktor Janiš, Jakub Němeček, Richard Podaný a Robert Tschorn ; doslov Viktor Janiš
PřekladatelJaniš, Viktor; Němeček, Jakub; Podaný, Richard; Tschorn, Robert
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2020
Rozsah507 stran
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran507
Doprovodný materiál
Název ediceFantastika ;
Poznámka
ISBN978-80-257-3355-4
Cena498
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí části"Kaj se, Harlekýne!" řekl Tiktátor --; Nemám ústa a musím křičet --; Bestie, která řvala láskou v srdci světa --; Kluk a jeho pes --; Na pomezí --; Bazilišek --; Smrtorel --; Kňučení spráskaných psů --; Vydán napospas větru a vlnám poblíž ostrůvků Langerhansových; 38°54´ severní šířky, 77°00´13´´ západní délky --; Croatoan --; Jeffinovi je pět --; Počítám, jak zvon odbíjí čas --; Džin, protřepat, nemíchat --; Paladin ztracené hodiny --; S Virgilem Oddumem na východnímm pólu --; Měkká opička --; Eidóla --; Účel REM spánku --; Muž, který dovezl veslicí na břeh Kryštofa Kolumba --; Mefisto z Onyxu --; Na slovíčko s Anúbisem --; Lidští údržbáři --; Jak zajímavé: Človíček

Lístek

MARC