Kniha

Volání Cthulhu (2,)

Vydání: Plus 2012 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 66873/2

Druhá část třetího dílu sebraných spisů amerického hororového klasika H. P. Lovecrafta obsahuje povídky z tvůrčího období 1927-1930.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Volání Cthulhu
                        (2,)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Po návratu z New Yorku, kde se Lovecraft necítil spokojený, se spisovatel vrátil do rodné Providence, aby se zde s novou chutí pustil do tvorby. Tady vznikly jedny z nejlepších a čtenářsky nejpřitažlivějších povídek, jako je Hrůza v Dunwichi či Šepot v temnotách, kde vedle hororového motivu Lovercraft nabízí ještě mytický rozměr, který je později označen za kultovní mýtus Cthulhu. Nechybí ani dokončení nejrozsáhlejšího autorova díla s částečně autobiografickým hrdinou Případ Charlese Dextera Warda. Kniha je doplněna komentáři a vysvětlivkami a pojednáním Jense Malte Fischera Produktivní hnus.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíLOVECRAFT, Howard Phillips
NázevVolání Cthulhu
Označení a číslo části2,
Název částiPříběhy a novely z let 1927-1930
AutorH. P. Lovecraft ; [doslov napsal Jens Malte Fischer] ; [k vydání připravil a komentáři opatřil Ondřej Müller] ; ilustrace František Štorm ; [z různých anglických originálů přeložili Linda Bartošková] ... et al.
PřekladatelBartošková, Linda
IlustrátorŠtorm, František
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPlus
Rok vydání2012
Rozsah320 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry21 cm
Počet stran320
Doprovodný materiál
Název ediceSebrané spisy ;
Poznámka
ISBN978-80-259-0115-1
Cena299
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiPřípad Charlese Dextera Warda --; Barva z kosmu --; Potomek --; Prastarý lid --; Historie Necronomiconu --; Hrůza v Dunwichi --; Tamtéž --; Šepot v temnotách; Produktivní hnus /

Lístek

MARC