Kniha

Vnitřní revoluce

Vydání: Eminent 2004 | Jazyk: čeština | Signatura: L 12195

Monografie se zabývá možnostmi duchovní obnovy světa prostřednictvím duchovní revoluce, nabízí tak alternativu našemu technologicky chápanému pokroku.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Vnitřní revoluce

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Autor strávil v 60. letech minulého století pět let v klášteře tibetských buddhistických mnichů v indické Dharamsale. Stal se prvním Američanem, který byl vysvěcen na mnicha, později prvním řádným vysokoškolským učitelem buddhismu v USA. Hluboká znalost obou prostředí mu umožnila napsání knihy, nabízející vnitřní spirituální proměnu. Podává ve své knize nový pohled na tibetskou společnost a její zvláštní buddhistickou kulturu. Podtrhuje zásadní rozdíl mezi vysoce militaristickými feudálními společnostmi v Evropě, Rusku nebo Číně na jedné straně a mírumilovným světem tibetských klášterů na straně druhé. Pokud jde o politiku, ukazuje, že i ona může být buddhistickou praxí, že dobrovolné společenské působení může být cestou k vnitřnímu probuzení, pochopení smyslu našich vlastních životů. Dodatek v závěru shrnuje axiomy nutné pro uskutečnění vnitřní revoluce. Předmluvu napsal Thurmanův letitý přítel Jeho Svatost dalajlama.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíTHURMAN, Robert A. F.
NázevVnitřní revoluce
Podnázevo životě, o svobodě a o tom, jak získat opravdové štěstí
AutorRobert Thurman ; předml. Jeho Svatost dalajlama ; [z angl. orig.] přel. Aleš Friedrich
PřekladatelFriedrich, Aleš
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelEminent
Rok vydání2004
Rozsah225 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran225
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-7281-186-X
Cena229
Obsahová char. "OCH"L6j2
Obsah OCHuMimokřesťanská náboženství. Východní náboženství. Indická náboženství. Brahmanismus. Buddhismus. Hinduismus. Jóga. Zenový buddhismus. Perská náboženství. Íránská náboženství. Učení Zarathuštrovo.

Lístek

MARC
Náhledy
Vnitřní revoluceVnitřní revoluceVnitřní revoluce