Kniha

Vítěz, který prohrál

Vydání: Jiří Dürich 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: G 11480

Sborník textů a dokumentů, které osvětlují životní osudy a veřejnou činnost politika Josefa Düricha. Soustřeďují se zejména na jeho roli při vzniku samostatného československého státu a konflikt s ostatními představiteli čs. odboje.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Vítěz, který prohrál

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha se snaží očistit památku zapomenutého politika, agrárního poslance a účastníka československého zahraničního odboje. Část příspěvků, které jsou povětšinou přetištěny či převzaty ze starších publikací, se věnuje Dürichovu působení v Rusku v letech 1916-1919, popisuje jeho účast na organizování čs. legií i rozchod s ostatními představiteli čs. zahraničního odboje kolem T.G. Masaryka. Další studie se věnují Dürichovu životu a veřejným aktivitám za Rakouska-Uherska i po vynucenému odchodu do ústraní v době první republiky. Uveřejněné texty jsou opatřeny vysvětlujícími komentáři z pera Dürichova pravnuka. Součástí publikace je přetisk rozsáhlého Dürichova vlastního textu "V českých službách" z roku 1921.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíDÜRICH, Jiří
NázevVítěz, který prohrál
Podnázevposlanec Josef Dürich
AutorJiří Dürich
Vydání
Měřítko
Místo vydáníS.l.
Země vydáníČesko
NakladatelJiří Dürich
Rok vydání2009
Rozsah202 s., obr.
Durata
Vybaveníobr., faks., fot.
Rozměry21 cm
Počet stran202
Doprovodný materiál2 listy s fot.
Poznámka
Cena150
Obsahová char. "OCH"G3a+
Obsah OCHuVnitřní politika a vnitropolitické události na území společného státu Čechů a Slováků do roku 1992. ČSR. ČSSR. ČSFR. Oborové slovníky, encyklopedie, bibliografie. Osobnosti. Dějiny.

Lístek

MARC