Kniha

Verše na počkání

Vydání: Nemo 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22382

Čtvrtá sbírka veršů současného textaře a folkového hudebníka navazuje na linii autorovy humorně laděné poezie, která se objevila již v jeho předcházejích souborech.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Verše na počkání

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Hlavním námětem Holkovy poezie zůstává vztah mezi mužem a ženou, který ovšem vidí v humorně pojaté poloze. Autorovi je cizí meditativní či duchovní literární rozměr, objekty a zájmy svého lyrického hrdiny se snaží vždy pojmenovat přímočarými tahy, do nichž zakresluje úsměvné hrátky a přirovnání. Holk rovněž ve svých verších nezapře hudební angažmá, jeho básně se proto mnohdy podobají písňovým textům a popěvkům. Předností této poezie pak je lehkost, hravost a již zmíněný vtip, který se autor pokouší uplatnit dokonce i v určitých v definicích či tvrzeních ("polibek je hnací silou v tomto světě"), jimiž některé své básně prokládá.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHOLK, Dan
NázevVerše na počkání
AutorDan Holk ; [ilustroval Vojtěch Otčenášek]
IlustrátorOtčenášek, Vojtěch
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelNemo
Rok vydání2013
Rozsah144 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry17 cm
Počet stran144
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-904238-8-6
Cena149
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiSanitace --; Když ti schází slova --; V jeteli --; Plán oslavy --; Chci tě znovu poznávat --; Opálená krasavice --; Mám tě rád --; Něco za to --; Vstoje --; Slaná jak slaneček --; Život dobrodruha --; Milovník podzimu --; Skromnej? --; Čučím na svět z výšky očí --; Pikantérie --; Minisvěty --; Mejdánek do rána --; Nechci s tebou snídat, svačit --; Kam svět spěje --; Díky!!! Za málo --; Věře --; Majce pod lednovej stromeček --; Na večírku --; Ach ty ženy --; Chci se opít --; Na ruku --; Tvé mládí --; Mám rád tvou vůni --; Kámoš v Austrálii --; Vykliďte pole --; Cesta --; Místo čtyřlístku --; Mazlení --; Přání opožděné o jediný den --; Inspirace po včerejší kalbičce --; Pouhý pozdrav od tebe --; Lence... nejlepší kamarádce --; Co nás posiluje --; Byla jsi včera pěkně upravená --; Rozhovor --; Mám tě rád --; Vroubky lásky --; Slušnej život --; Dvacítka --; Blažený odpočinek --; Podruhé --; Jednou si všechno sedne --; Mám ženu co mě učí pořádku --; Vystřízlivět --; Nejsi holka obyčejná --; Tatry 2010 --; Jak bych mohl zapomenout --; Hvězdy jsou jak střepy z krás --; Nehoním se za přízraky --; Jsi můj poklad --; Peníze uklidňují --; Všem Zitám k svátku --; Lednová --; Oběd s tebou --; Asistentka porodní --; Přísná --; Ostré pohledy --; Po letech --; Epitaf --; "40" --; Tvoje vlasy rezavé --; Jen ty si ta pravá --; U brány do nebe --; Buďme přímočaří --; Zpověď --; Uhnu se --; Za zády --; Hádanka --; Stýská se mi po tobě --; Slzy duše --; Srostlé rty --; Charisma --; Tajnosti --; Sandra na tahu --; Někdy bývám cynický --; Bože ochraňuj mé holčičky --; Citem hovořit --; Nášup --; Kamarád --; Nele jednu víkendovku --; Výměna --; Osobní svoboda --; Blázni --; Chceš sex? --; Občasný kašpar --; Mamince --; Zásoba --; Sociální sítě --; Pojďme dělat věci co se nesmějí --; Dárek k Vánocům --; Trosečník --; Mám svůj život uspořádaný --; Chci z vás vysát energii --; Detaily a celky --; Z oblaků --; Pitominka --; Po výplatě --; Tati --; Výměna --; Mojí princezničce --; TY --; Profil --; Na částečky --; Je mi čtyřicet --; Poslední pětistovka --; Partnerskej vztah --; Tvůj kohoutek --; Písni mi holčičko písni --; Ty lichotnice --; Srdcem --; Tažný pták --; Déšť --; Vře to ve mně --; Kouzelná ryba --; Kámo --; Květinka --; Nedostatkový zboží --; Doháním co se dá --; K svátku --; Hledám tě

Lístek

MARC