Kniha

Věčná dobrodružství Kapitána Školky

Vydání: Argo 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 64818

Drobná zamyšlení na cestě nyní už známého spisovatele, který reflektuje svou popularitu, ale také svá zaváhání, propady i radosti, s nimiž se na cestě potkává.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Věčná dobrodružství Kapitána Školky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha vlastně vznikla na podnět editorky Fulghumových próz, překladatelky, amerikanistky a divadelní režisérky Evy Slámové, pro níž autor shromáždil soubor svých internetových "drobností" a vše ostatní nechal na ní a na českém nakladateli. Ta pak vybrala příběhy české mentalitě nejbližší a vznikla tak speciální "česká" knížka (proto "Evina knížka") která navazuje vědomě na první ze série Fulghumových knih "Všechno, co potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce". Zde se autor snaží ukázat, že některé trapsay a pochybení, která se při cestě životem přihodí, mohou být svým způsobem dárkem, a že je dobré, když se člověk nebere příliš vážně, protože při pádu na ústa pak nepadá z takové výšky.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíFULGHUM, Robert
NázevVěčná dobrodružství Kapitána Školky
PodnázevEvina knížka
AutorRobert Fulghum ; [z anglického originálu přeložili Lenka Fárová], [Jiří Hrubý]
PřekladatelHrubý, Jiří; Fárová, Lenka
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2011
Rozsah163 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran163
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-257-0406-6
Cena198
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiTrapas v postranní uličce --; Dobré ráno a dobrou noc --; Prádelní výročí --; Ústní hygiena --; Univerzální nosní záležitost --; Snídaňové plivání --; Nesourodé páry --; Zjevení - Angelině, s vděčností... --; Stopování v Moabu ve státě Utah --; Sněhové vločky a poezie --; Šest postvalentýnských zamyšlení --; Představte si --; Lidový festival --; Skočjaro --; Jdi do toho --; Šťáva --; Sakra! --; Kiva --; Hlína --; Muž a růže --; Nejde o velikost ztráty, jde o velikost žalu --; Pamela --; Podívejte --; Malířův problém --; Mimořádné zasedání mého bezpečnostního výboru --; Změna myšlení --; Jednoduché a složité --; Žádný strachy z bobbytini --; Bidet a bidetismo --; Bidetismo --; Záhada --; Svatostánek --; Lesk doby --; Otázka --; Držíme se života zuby nehty

Lístek

MARC