Kniha

Věchýtek Kasandřin

Vydání: Emitos 2012 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22164

Pátá sbírka svébytného, mnohdy kontroverzního autora a publicisty představuje tentokrát výbor z jeho intimní poezie, která vznikala v letech 2009-2012.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Věchýtek Kasandřin

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Základním znakem autorových básní jsou erotické prožitky interpretované v nejrozmanitějších podobách. Básně jsou formulovány většinou volným veršem a pokud autor pracuje s náznakem rýmové konstrukce, děje se tak v poněkud zjednodušeném tvaru. Hejátkovy výboje, přeplněné archaismy a zdrobnělinami, lze pak chápat za intimní mozaiku v záměrně drsnějším rouchu, kde se lyrický subjekt pohybuje v kulisách mnohdy až primitivně živočišných gest, jimiž občas probleskne snaha obohatit je o romantizující nádech.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHEJÁTKO, Pavel Josefovič
NázevVěchýtek Kasandřin
Podnázev[výbor z milostné poezie z let 2009-2012]
IlustrátorRozkošová, Eva
Autor textuHejátko, Pavel Josefovič
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelEmitos
Rok vydání2012
Rozsah73 l.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry16 cm
Počet stran73
Doprovodný materiál
Název ediceVolný prostor ;
Poznámka
ISBN978-80-87171-29-5
Cena145
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiNáruč její něžnější... --; Popsat své city?... --; Ve jménu rozmaru... --; V té zahradě... --; Zkysla nám smetana... --; Peče se pečeně... --; To srdce se brodilo v závějích... --; Mé básně chtějí míti... --; Prachem pokryté šuplíky... --; Tvé kypré tvary... --; Poprvé ji spatřit... --; Vzdor vzdorem... --; Slzy se teď nenosí... --; Noc svítá do vzpomínek... --; Stál jsem a hleděl... --; Tvůj půvab je... --; Dávno je vzpomínati... --; Tvůj vlas je měsíc... --; Pamatuješ na básně... --; Pro úsměv hřejivý... --; Mezi námi jmény adresami... --; Vědět tak, kde tě... --; Ústa víček rty... --; Vichr v letu kropí sníh... --; Odkudpak vyvěrá to... --; Uprostřed mnou... --; Tak neskonale ženská... --; Byli jsme spolu jaksi... --; V hodinovém hotelu... --; Záclony šetří na... --; S tváří pod křídly v závoji...

Lístek

MARC