Kniha

Vánoce na nitkách

Vydání: Euromedia Group - Knižní klub 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 62715

Soubor povídek současné české autorky obsahuje tajemné příběhy, jejichž inspirace navíc těží z kouzla a půvabu vánočních svátků.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Vánoce na nitkách

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha obsahuje šestnáct povídek s prvky fantastiky, v nichž se několikrát objevují motivy, pohrávající si s možností vrátit zpět chod času a změnit tak lidský osud. Do tohoto vzorce zároveň autorka promítá mnohdy až hororové náměty: realizuje zde například rozhovor s mrtvou přítelkyní, uvažuje nad vzkazy z minulých životů i z vesmíru, popisuje příběh uvězněné dívky v osamělém domě či záhadu egyptské skříňky. Autorčiny texty se většinou odehrávají na hranici snů a skutečnosti a soustředí se na mezní situace lidí, kteří ve styku s dalšími osobami jen velmi obtížně nacházejí cestu k pochopení a sblížení. Když už konečně překonají zábrany a chtějí učinit rozhodující krok, jenž by znamenal obrat ke zlepšení mezilidských vztahů, je už často příliš pozdě.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBEŠŤÁKOVÁ, Eva
NázevVánoce na nitkách
Podnázevtajemné příběhy odjinud
AutorEva Bešťáková ; [il. Barbora Kyšková]
IlustrátorKyšková, Barbora
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelEuromedia Group - Knižní klub
Rok vydání2009
Rozsah313 s.
Durata
Vybavení
Rozměry24 cm
Počet stran313
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-242-2403-9
Cena299
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiKroky nevinných --; Dárek odjinud --; Únos zajatce --; Zámecká pastorela --; Jakubova trýzeň --; Pokušitel --; Sloupkové hodiny --; Králův žert --; Panenka s obojkem --; Rotace dějin --; Perla --; Koncert v ohrožení --; Nepřítomný --; Vánoce s básníkem --; Bengál --; Odpověď pro Anetu

Lístek

MARC