Kniha

Válka Zuluů

Vydání: Triton 2006 | Jazyk: čeština | Signatura: D 16741

Krutá agrese britských kolonistů proti původním obyvatelům Jižní Afriky. Rozmanité životní příběhy konkrétních lidí, jejich odvaha, zoufalství, bezmoc a umírání.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Válka Zuluů

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha nás zavádí do bojů domorodců s britskými kolonisty na konci 19. století. Poznáváme především historickou tragédii zulského státu, dramatické události bitvy u Ulundi, ale i jednotlivé epizody ze života hrdinů britsko-zulské války. Autor nás seznamuje se vznikem búrského národa, kdy přistěhovalci, příslušníci evropských národů, většinou protestantského vyznání, postupně ztráceli kontakt se svou původní vlastí a kulturou a přizpůsobovali se příznivým přírodním podmínkám a životu v novém prostředí. Búrové zotročili místní černosšské obyvatelstvo a a položili tak základ budoucích krvavých konfliktů a střetů. Následná britská kolonizace, objevení zlata, drahých kovů a diamantů vedly jen k dalšímu zotročení původního černošského obyvatelstva. Kniha je doplněna dobovými fotografiemi a bohatým rejstříkem literatury.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBUDIL, Ivo T.
NázevVálka Zuluů
Podnázevbritsko-zulská válka v roce 1879
AutorIvo T. Budil
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelTriton
Rok vydání2006
Rozsah303 s., fot., mp., pl.
Durata
Vybavení
Rozměry24 cm
Počet stran303
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-7254-830-1
Cena349
Obsahová char. "OCH"D3c5
Obsah OCHuDějiny států jižní Afriky. (JAR, Zimbabwe, Svazijsko, Lesotho, Namibie, Zambie, Botswana, Mozambik, Malawi. Africké ostrovy v Indickém a Atlantském oceánu - Madagaskar, Komory, Seychely, Mauritius).

Lístek

MARC
Náhledy
Válka ZuluůVálka ZuluůVálka Zuluů