Kniha

Úvod do sociologie pohlaví a sexuality

Vydání: Piszkiewicz 2004 | Jazyk: čeština | Signatura: G 7566

Sociologický pohled na problematiku sexuality, genderu a pohlaví odhaluje, jak společnost a její kultura ovlivňují náš pohlavní život.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
Úvod do sociologie pohlaví a sexuality

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Společnost, ve které žijeme, nás ovlivňuje a utváří. Její hodnoty, normy, vzory chování atd. působí na naše jednání, chování, myšlení, prožívání, a to včetně pohlavních projevů. Proto i sexualita a celý náš pohlavní život podléhají vlivům společnosti a její kultury již od prenatálního období (rodiče se připravují na příchod potomka). Autor zastává umírněně radikální konstruktivistický přístup - svět kolem nás je sociálně konstruován, biologickou podstatu jevů a daností však nelze přehlížet, i když je tato podstata silně ovlivňována zmíněnými sociálními konstrukcemi. Právě v oblasti sexuality je toto výrazně vidět. V úvodu kniha stručně, srozumitelně seznamuje čtenáře (i ne-sociology) s problematikou sociálního konstruktivismu, základní sociologickou terminologií. Dále pak rozebírá aktuální, často i exkluzivní témata vztahující se k sociologii sexuality: např. gender (stereotypy a očekávání pojící se k jednotlivým pohlavím), homosexualitu, heterosexualitu, autosexualismus, transgender, intersexualitu atd. Text je proložen konkrétními příklady ze života.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíFAFEJTA, Martin
NázevÚvod do sociologie pohlaví a sexuality
AutorMartin Fafejta
Vydání
Měřítko
Místo vydáníVe Věrovanech
Země vydáníČesko
NakladatelPiszkiewicz
Rok vydání2004
Rozsah159 s.
Durata
Vybaveníil., tab.
Rozměry20 cm
Počet stran159
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-86768-06-6
Cena159
Obsahová char. "OCH"G1c2
Obsah OCHuDruhy sociologie. Sociologické směry, školy a jejich kritika. Sociologie jednotlivých oborů (sociologie rodiny, sociologie umění atd.).

Lístek

MARC
Náhledy
Úvod do sociologie pohlaví a sexualityÚvod do sociologie pohlaví a sexualityÚvod do sociologie pohlaví a sexuality