Kniha

Úvahy o holokaustu

Vydání: Academia 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: G 11362

Esejisticky pojaté zamyšlení nad holokaustem, jeho možnými interpretacemi a pokusy o vyrovnání se s touto hrůznou, zlomovou událostí v dějinách lidstva.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Úvahy o holokaustu

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Pražský rodák a světově uznávaný historik Jehuda Bauer, profesor Hebrejské univerzity a vědecký poradce jeruzalémského památníku Jad Vašem, se zamýšlí nad holokaustem a jeho možnými interpretacemi. Co byl holokaust a jak vysvětlit, že k něčemu takovému vůbec došlo? Lze holokaust srovnávat s jinými genocidami? Měl holokaust nějaký vliv na vznik státu Izrael? Autor na témata nahlíží v jiné, celistvější perspektivě, než bývá zvykem. Jednotlivé kapitoly se místy blíží filozofickým esejům, podloženým ovšem mimořádnou znalostí historických faktů. Čtenář tak má možnost sledovat vývoj teologických názorů na holokaust i fascinující příběhy hrdinů židovského odboje. V závěru autor vyjadřuje přesvědčení, že chceme-li zabránit jakékoli příští genocidě, musíme všichni přemýšlet o tom, co se tehdy stalo. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBAUER, Jehuda
NázevÚvahy o holokaustu
AutorJehuda Bauer ; z angl. přel. Tomáš Vrba
PřekladatelVrba, Tomáš
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAcademia
Rok vydání2009
Rozsah319 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran319
Doprovodný materiál
Název ediceStíny ;
Poznámka
ISBN978-80-200-1739-0
Cena330
Obsahová char. "OCH"G3c1
Obsah OCHuNárodnostní hnutí. Národnostní otázky. Národnostní menšiny. Krajané a státní příslušníci v zahraničí. Rasismus. Nacionalismus. Antisemitismus. Šovinismus. Holocaust. Fašismus.

Lístek

MARC