Kniha

Úplňky z jasmínů

Vydání: Plot 2013 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22385

Čtvrtá sbírka současné české básnířky v křehkých intimních a lyrických reflexích pokračuje v linii její předcházející tvorby.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Úplňky z jasmínů

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Podobně jako v předcházejících třech autorčiných sbírkách, i zde se v titulu nachází přirodopisný termín. Jasmínů je celá řada a některé jeho druhy vynikají léčebnými účinky nebo se vyznačují čistou a omamnou vůní, jež je často využívána jako esence do parfémů. Stejně aromatická a působivá chce být i autorčina poezie, která má v průhledně čistých reflexích naordinovanou třeba zásobu bílého pylu z okvětních lístků, který proniká jak do hvězdných sfér, tak i do planoucích lidských pocitů. "Úplněk z jasmínů" se tak pro autorku stává pojmem, v němž je obsažena touha doletět k "tělesné / snové / abstraktní" celistvosti až do pomyslného "údolí splněných přání", v němž vládne štěstí, láska, soulad a harmonie.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKOBULEJOVÁ, Hana Karolina
NázevÚplňky z jasmínů
Autor[Text a ilustrace] Hana Karolina Kobulejová
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelPlot
Rok vydání2013
Rozsah63 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry18 cm
Počet stran63
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7428-182-2
Cena139
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiPoselství bílého pylu --; Smysl jiskry --; Filozofie třpytu --; Monarchie světlušek --; Lampión --; Fata morgána --; Vzácnost --; Rekviem pláče --; Zemské rty --; Svit --; Spojení --; Přístav --; Ve stínu kardamomu --; Klenba --; Skica --; Pohledy --; Souznění --; Myšlenky z planktonu --; Medailony --; Domy --; Druhá půlka duhy --; Noty --; Mikrovášeň --; Pouto --; Závod --; Labyrint --; Lehkost --; Četba --; Citadela --; Vznesení --; Útěk --; Druh --; Napětí --; Odhodlání --; Pohled --; Metabolismus času --; Pozvání --; Vteřiny lachtanů --; Výhled --; Šifra --; Stěžně --; Alchymie touhy --; Horlivost --; Tikot --; Objetí --; Úplněk

Lístek

MARC