Kniha

Tramvaj plná andělů

Vydání: Elšíková 2013 | Jazyk: česky a anglicky | Signatura: AG 11665

Česko-anglické, v zrcadlové úpravě provedené vydání sbírky veršů současného autora, jehož významnou součástí je ilustrační doprovod pražské malířky Mirky Mádrové.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Tramvaj plná andělů

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

I tato čtvrtá Brůnova sbírka je podobně jako předcházející inspirována andělskými bytostmi. V těchto nadpozemských tvorech spatřuje autor posly mezi nebem a zemí, zprostředkovatele skutečnosti i snů nebo hybatele lidských duší a srdcí. Šumění perutí je pro Brůnu zvukem, jímž může obrazně zachytit ozvěny života a jeho záchvěvy. Jedním z nejdůležitějších pocitů je pak pro autora hluboká pokora, s níž například vnímá proměny přírody. Tyto motivy se v Brůnových verších zvláště odrážejí třeba v cyklu vyjadřujícímu náladu dvanácti kalendářních měsíců. Především však je Brůnova "tramvaj plná andělů" symbolickým dopravním prostředkem, který na nástupních ostrůvcích nakládá cestující a rozváží je do míst, která jsou pro ně domovem, jenž jim poskytuje prostor pro přemítání a dává jim sílu překonat úzkostné obavy a myšlenky.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBRŮNA, Jiří
NázevTramvaj plná andělů
PodnázevStreetcar full of angels
AutorJiří Brůna ; [ilustrovala Mirka Mádrová] ; [do angličtiny přeložila Hana Kučerová]
PřekladatelKučerová, Hana
IlustrátorMádrová, Mirka
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelElšíková
Rok vydání2013
Rozsah81 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry20 cm
Počet stran81
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-902602-5-2
Cena211
Obsahová char. "OCH"J4b
Obsah OCHuPoezie v angličtině.
Název dílčí částiUtichne déšť --; Pochopil jsem --; Leden --; Únor --; Březen --; Duben --; Květen --; Červen --; Červenec --; Srpen --; Září --; Říjen --; Listopad --; Prosinec --; Juliska --; Tramvaj plná andělů --; Světluška --; Viktorka --; Zastavení --; Kam dohlédnu --; Připomínám --; Přízeň za pulty --; Pampelišky --; Den nebo noc --; Adéla a pes Dan --; Opět přelétnu --; Pohlednice --; Čekání --; Jen jednou --; Medzevčané --; Hvězdy

Lístek

MARC