Kniha

To si dovolit nesmíš

Vydání: Rosa 2006 | Jazyk: čeština | Signatura: JC 9067

Kniha pro mladé lidi ve věku 15–19 let o násilí ve vztazích - jak mu porozumět, jak ho rozpoznat, jak ho zastavit a jak vyhledat pomoc.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
To si dovolit nesmíš

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha pro mladé lidi ve věku 15–19 let. Publikace seznamuje s tím, jak rozpoznat varovné signály počínajícího násilí ve vztahu, jak této hrozbě čelit a jak naopak vypadají vztahy zdravé. Součástí knihy je i dovětek pro školy a rodiče, kteří často nevědí, jak se svými dětmi o jejich vztazích hovořit. V České republice se s násilím během svého života podle mezinárodního průzkumu AV ČR setká 38 procent žen. Násilí ale nezačíná až několik let po svatbě. Určité náznaky se dají vypozorovat už na počátku vztahu. Součástí projektu byl i průzkum mezi studenty několika škol. Podle průzkumů o. s. Rosa každý pátý student nebo studentka vědí o násilí ve svém okolí, více než každý šestý ví o násilí ve vztahu kamarádky nebo kamaráda. Každý osmý prožil násilí ve své původní rodině. Více než každá desátá dívka již měla zkušenost s tím, že ji partner ponižoval, více než každou desátou dívku její partner uhodil. Více než každý desátý partner/ka ve vztahu vyžadovali, aby ten druhý trávil čas jen s ním. Což jsou již počínající signály násilí ve vztahu.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíHRONOVÁ, Martina
NázevTo si dovolit nesmíš
Podnázevnebojte se promluvit o násilí : jak se nestat obětí násilí : jak se nedopouštět násilí
Autor[Text Martina Hronová]
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelRosa
Rok vydání2006
Rozsah80 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry21 cm
Počet stran80
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena60
Obsahová char. "OCH"G10a
Obsah OCHuSociální práce a charitativní činnost. Sociální péče o seniory a postižené spoluobčany. Osvojování a adopce dětí. Sociální patologie. Sociální deviace. Prostituce. Péče o bezdomovce, alkoholiky, narkomany a problematické sociální skupiny (narušená mládež atd.). Péče o uprchlíky a národnostní menšiny (Romové atd.).

Lístek

MARC
Náhledy
To si dovolit nesmíš