Kniha

Tiché město

Vydání: Druhé město 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: B 23382

Soubor formálně různorodých textů, v nichž výrazný představitel současné poezie opět rozehrává rozmanité jazykové a slovní variace, v nichž se tentokrát ponejvíce ozývají bilanční a nostalgické motivy.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Tiché město

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Novou sbírku Ivana Wernische bude obeznámený čtenář právem vnímat jako jedno z básníkových vrcholných děl. Několik desítek formálně různorodých textů, od krátkých, úsečných básní přes celou řadu delších básní v próze až po zdánlivě rozverné finále, v němž tvůrce několika básněmi navazuje na své někdejší autorské alter ego Václava Rozehnala, nezaměnitelný smysl pro humor, groteskní aluze na staré časy, snová obrazivost, tušová lehkost a zenová bravura lyrických obrazů, ale také všeprostupující těžká melancholie a v neposlední řadě četné motivy životní rekapitulace a jemné, leč nepřeslechnutelné tóny loučení... to vše jsou cihly, z nichž je postaveno Wernischovo zcela jedinečné Tiché město. Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíWernisch, Ivan
NázevTiché město
AutorIvan Wernisch
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelDruhé město
Rok vydání2016
Rozsah81 stran
Durata
Vybavení
Rozměry23 cm
Počet stran81
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7227-383-6
Cena199
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiMuž s kufrem --; Vzducholoď; Tiché město --; Někdejší jeho láska --; Stará pohádka --; Caruso --; Den skončil --; Obora --; Lovec procházel se --; Penthesilea --; Město --; Řezníci a vepříci --; Na zloděje --; Taroky --; Po dešti --; Kocour si nakroutil knír --; Hra na housle --; Jedem s medem --; U Kudrnatého beránka --; Mluvit --; Dávno, když v Moami ještě žili bohové... --; Dům s balkonem --; Spáč --; Bzukot --; Už je to dávno --; Muž s kufrem --; Co když se jen vrátím --; Je mlhavé ráno... --; Pic --; Byla noc --; Tři kamarádi --; Svatého Mrcase --; Velký déšť --; Snažím se... --; Lovec goril --; Kam letí nebe --; Ryba --; The pipe --; Popel --; Před chvílí byla noc --; Slyšel jsem písničku --; Přízrak --; Vzducholoď --; U Poupětů --; Třetí muž --; Tak, pánové...

Lístek

MARC