KnihaDigitalizovaný titul

Tichá srdce

Vydání: Ve spolupráci s nakladatelstvím Olympia s.r.o. vydalo Nakladatelství Alena Ježková - Tichá srdce 2015 | Jazyk: čeština | Signatura: L 19734

Kniha představuje osm dalších církevních řádů a jejich působení v Čechách a na Moravě. Podrobně jsou představeny kláštery ve vlastnictví jednotlivých řádů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Tichá srdce

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

V tomto druhém dílu knihy Tichá srdce je představeno těchto 8 řádů: maltézští rytíři (johanité), templáři, augustiniáni, karmelitáni, křížovníci s červenou hvězdou, milosrdní bratři sv. Jana z Boha, jezuité a anglické panny. U každého řádu je stručně uvedena jeho historie (řádové heslo, celý název, struktura řádu, příchod do Čech, řádový oděv apod.) a poté jsou podrobně představeny jednotlivé kláštery a konventy (dějiny, architektura). Součástí popisu jsou i osudy klášterů za komunismu. Také jsou uvedeny stručné životopisné příspěvky několika významných představitelů řádů. Text doprovázejí černobílé fotografie. V závěru slovníček pojmů.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíJEŽKOVÁ, Alena
NázevTichá srdce
Podnázevpříběhy míst a lidí
AutorAlena Ježková, Jiří Chalupa
Autor textuChalupa, Jiří
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelVe spolupráci s nakladatelstvím Olympia s.r.o. vydalo Nakladatelství Alena Ježková - Tichá srdce
Rok vydání2015
Rozsah383 stran
Durata
Vybaveníilustrace, portréty
Rozměry25 cm
Počet stran383
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
ISBN978-80-905851-1-9; 978-80-7376-396-1
Cena499
Obsahová char. "OCH"L6f
Obsah OCHuKřesťanská církev všeobecně. Církevní dějiny. Církevní správa. Historická teologie. Dějiny papežství. Papežské listy. Církevní řády. Mnišské řády. Kongregace. Klášterní život. Mniši. Jeptišky. Mučedníci. Hagiografie. Životy svatých. Světci. Bludné učení. Schizma. Hereze. Kacíři. Reformační hnutí. Inkvizice.

Lístek

MARC
Náhledy
Tichá srdceTichá srdceTichá srdce