Kniha

The poems

Vydání: Šíma 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22495

Sbírka veršů, jejímž autorem je údajně původem kolumbijský básník a prozaik, žijící v současné době v Čechách, je doplněna jeho vlastními výtvarnými kolážemi.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
The poems

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Garcíovy básně jsou založeny ponejvíce na intimním půdorysu, kde hraje hlavní úlohu vnímání tělesnosti v nejrozmanitějších podobách. Tento pojem se odráží třeba při pouhém nahlédnutí do pokoje, při němž lze nejen vycítit dotyky mezi dvěma bytostmi, ale i určitou strnulost a paradoxně i osamělost. Emoce sílí a postupně splývají v představy, v nichž vynikají "záplavy bojů mužů a žen". Tyto zápasy, které García popisuje mnohdy až v barvitě vylíčených surrealistických obrazech, spočívají jak ve fyzických a psychických kontaktech, tak i ve vnitřní prázdnotě či trýzních a mukách, jež jsou často příliš bolestivé i zraňující a ohrožují tak nedokonalou schránku člověka.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíGARCÍA, Lopéz
NázevThe poems
AutorLopéz García ; [koláže zhotovil aut.]
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníOstrava
Země vydáníČesko
NakladatelŠíma
Rok vydání2011
Rozsah74 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry18 cm
Počet stran74
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-260-0954-2
Cena199
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí části21krát Styx --; The černý pokoj číslo 21kLX --; Postávání u zdí --; Může se stát cokoliv --; Disconnected --; Nemyslel moc dopředu? --; Popis něčeho --; To jsem Ti chtěl říct --; Co tím myslela? --; Variace --; Naklonit se přes to, co je uvnitř (expresivně) II. --; Údery nocí --; Tušení --; Vytratil se den... --; Takhle v úterý navečer --; Drásavé tahy barev na křičícím archu --; Potkal jsem se - už? --; Sobota v 18:07 --; Za stínem se ztratí jeden další --; Dál dál dál dál --; Nic moc --; Suggesting --; Proudění minimem --; To by stačilo --; Stopy větru zanechávají... --; O ní --; Proč o tom vlastně vůbec mluvit!? --; Nezkouším to znovu... --; Něco hodně vysokého --; Báseň o ztrátě pískajícího písku --; 16210 --; Přelom noci 12-13-12 --; Plechové domy znějící plesnivou zdí... --; Název je nepodstatný --; Slova jsou tichá... --; MS 181 --; Cesta přes nevědomí --; Bez názvu --; Povyražení --; Měl mi něco předat --; Za zrcadlem --; Sao Paulo --; Šestého? --; Blok? Asi --; Příběh jednoho dne --; Pár posledních vteřin --; Odněkud se to prostě vzalo...

Lístek

MARC