Kniha

Tělocvičná jednota Sokol Praha-Hanspaulka

Vydání: Tělocvičná jednota Sokol Praha-Hanspaulka 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: D 19862

Brožura připomíná založení a činnost Tělocvičné jednoty Sokol na Hanspaulce. Obsahuje dobové fotografie a statistické údaje ze života jednoty.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Tělocvičná jednota Sokol Praha-Hanspaulka

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Publikace byla vydána při příležitosti 80 let trvání Tělocvičné jednoty Sokol Praha-Hanspaulka. Tato jednota vznikla v roce 1931 jako součást Sokola Dejvice, ale v roce 1933 se osamostatnila. TJ Hanspaulka si postavila v roce 1946 i vlastní tělocvičnu. Osud jednoty probíhal v souladu s vývojem společnosti: v době okupace byla činnost Sokola zastavena a jeho majetek byl zabrán. Po válce činnost pokračovala, ale v 50. letech byla oficiálně opět přerušena na dlouhých čtyřicet let (cvičení pokračovalo skrytě, pod jinými názvy). K plné obnově sokolské činnosti došlo po roce1989. Brožura popisuje všechny porevoluční aktivity Sokola na Hanspaulce: činnost oddílů, turnaje, tábory, obnovu sokolovny. Značnou pozornost věnuje text všesokolským sletům od 30. let 20. století po rok 2006. Dobové snímky, statistické údaje o počtu členů a oddílů, seznam funkcionářů.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBERÁNEK, Ivan
NázevTělocvičná jednota Sokol Praha-Hanspaulka
Podnázevdo dubna 2004 Tělocvičná jednota sokol Praha - Dejvice II : 1931-2011 : památník k 80. výročí založení sokolské tělocvičné jednoty v Praze na Hanspaulce
Autor[námět, koncepce a autorská spolupráce Ivan Beránek], [Vratislav Beránek]
Autor textuBeránek, Vratislav
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelTělocvičná jednota Sokol Praha-Hanspaulka
Rok vydání2011
Rozsah95 s.
Durata
Vybavenífot., tabulky, graf, faksim.
Rozměry21 cm
Počet stran95
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-254-9485-1
Cena140
Obsahová char. "OCH"D5b2a
Obsah OCHuPražská tělovýchova a sport. Sportovní vyžití v Praze. Pražské sportovní kluby a svazy. Pražské sportovní události (mistrovství, slety, spartakiády).

Lístek

MARC
Náhledy
Tělocvičná jednota Sokol Praha-Hanspaulka