Kniha

Tátovy slzy a jiné povídky

Vydání: Paseka 2014 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 75298

Posmrtně vydaná povídková sbírka slavného amerického prozaika se tematicky odvíjí od zásadních Updikových celoživotních myšlenek o údělu člověka, které poutavě zprostředkovává prostřednictvím skvěle vykreslených osudů svých literárních hrdinů.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Tátovy slzy a jiné povídky

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Pochybnosti stárnoucího člověka ztrácejícího kontakt s rychle se ženoucím a čím dál méně pochopitelným světem. Stále těžší hledání důvodů pro vlastní existenci a čím dál častější komunikace s blížící se smrtí. Svérázní hrdinové z prostředí americké střední vrstvy, kteří i navzdory svým pochybnostem a ubíjejícím každodenním starostem dokážou stále hledat cestu k důstojnému naplnění svého osudu i smířit se se svou smrtelností. Updikova povídková posmrtně vydaná sbírka je důstojným zakončením skvělé literární kariéry ceněného spisovatele a znalce lidských duší.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíUPDIKE, John
NázevTátovy slzy a jiné povídky
AutorJohn Updike ; [z anglického originálu přeložil Miroslav Jindra]
PřekladatelJindra, Miroslav
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníV Praze a Litomyšli
Země vydáníČesko
NakladatelPaseka
Rok vydání2014
Rozsah299 s.
Durata
Vybavení
Rozměry20 cm
Počet stran299
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7432-489-5
Cena269
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiMaroko --; Osobní archeologie --; Volnost --; Procházky s Elizanne --; Ochráncové --; Smích bohů --; Různé druhy náboženského prožitku --; Španělská předehra k druhému manželství --; Křehké manželky --; Zrychlující se rozpínání vesmíru --; Hodiny němčiny --; Cesta domů --; Tátovy slzy --; Kinderszenen --; Zjevení --; Modré světlo --; Výpadek proudu --; Plná sklenička

Lístek

MARC