KnihaDigitalizovaný titul

Tajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré Prahy

Vydání: Muzeum pražských pověstí a strašidel 2012 | Jazyk: čeština | Signatura: D 20738

Bohatý výběr pražských pověstí zavede čtenáře do magického světa přízraků, zjevení, duchů a strašidel z pražských zákoutí, která budou existovat tak dlouho, dokud si o nich lidé budou vypravovat a dokud budou zapisovat a číst jejich příběhy.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Tajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré Prahy

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Autor vychází ve svém souboru 432 příběhů z desítek knih pověstí, které byly vydány v uplynulých stoletích a jejichž autory byli mimo jiné Popelka Biliánová, Karel Cibula, Adolf Wenig, Miroslav Švandrlík nebo Alena Ježková. Zároveň knihu doplnil i o dvě desítky pověstí původních, v nichž rozvedl a dějově obohatil stručné zmínky o strašidlech a dalších tajemných jevech, na která při sepisování knihy narazil. Texty tradičních pověstí převedl do současného jazyka a podle potřeby i zkrátil, snažil se však zachovat jejich poezii a humor a ukázat šíři a bohatství této části českého kulturního dědictví. Texty, rozdělené geograficky do 8 oddílů (Strašidla a pověsti Vyšehradu a Podskalí, Nového Města, Starého Města, Josefova, Malé Strany, Pražského hradu a Hradčan, Vltavy a Karlova mostu, Pověsti za branami "Staré Prahy") doprovází 60 hravých ilustrací Kristiana Cubery.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíZVOLSKÝ, Filip Jan
NázevTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré Prahy
AutorFilip Jan Zvolský ; ilustroval Kristian Cubera
IlustrátorCubera, Kristian
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydání[Praha]
Země vydáníČesko
NakladatelMuzeum pražských pověstí a strašidel; Ós temporum; Muzeum alchymistů a mágů staré Prahy
Rok vydání2012
Rozsah318 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry25 cm
Počet stran318
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
ISBN978-80-904706-2-0
Cena330
Obsahová char. "OCH"D5e1
Obsah OCHuPražské legendy a pověsti.

Lístek

MARC
Náhledy
Tajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré PrahyTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré PrahyTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré PrahyTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré PrahyTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré PrahyTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré PrahyTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré PrahyTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré PrahyTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré PrahyTajemství pražských půlnocí, aneb, Strašidla a pověsti staré Prahy