Kniha

Synchronicita: skrytá moc zvláštní série náhod

Vydání: Triton 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: L 15310

Synchronicita čili synchronní události jako smysluplné shody okolností a jejich využití v duchovním růstu jedince. Praktický výklad transpersonální psychologie.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
Synchronicita: skrytá moc zvláštní série náhod

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Synchronicita je termín zavedený C. G. Jungem, kdy zdánlivě náhodné události naváží vzájemnou spolupráci a vytvoří souvislosti, jež jsou pro osobu, jíž se dějí, smysluplné. Synchronicita dle autora - amerického psychoterapeuta - vybízí k duchovnímu probuzení jedince: pomocí pochopení souvislostí či symbolů lze demontovat své neurotické ego ve prospěch ega zdravého. Funkčním egem pak jedinec projevuje záměr bytostného Já (jehož součástí je i mytická paměť lidstva - kolektivní nevědomí): lásku, moudrost, léčivou moc a naplňuje tak smysl lidského života. Autor vychází z Jungovy koncepce aktivní imaginace, praktik tibetského buddhismu, transpersonální psychologie a mystické formy spirituality. Text předkládá program, jež má pomoci synchronicity rozeznat a tím pocítit vědomí vlastní síly a duchovního propojení.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíRICHO, David
NázevSynchronicita: skrytá moc zvláštní série náhod
AutorDavid Richo ; [z angl. orig. přel. Václav Petr]
PřekladatelPetr, Václav
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelTriton
Rok vydání2009
Rozsah237 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran237
Doprovodný materiál
Název ediceNové světy ;
Poznámka
ISBN978-80-7387-204-5
Cena288
Obsahová char. "OCH"L2a1
Obsah OCHuDuševní vývoj. Vědomí. Vývojová psychologie. Psychologie typů. Psychologie osobnosti. Psychické vlastnosti a schopnosti. Psychologie dětí a mládeže. Genialita. Nadání. Biopsychologie. Psychologická fyziologie. Čití. Smyslové vjemy (vnímání). Emocionalita. Mluvení, hluchota, čtení, psaní, kreslení.

Lístek

MARC