Kniha

Světlo v ráně

Vydání: Druhé město 2016 | Jazyk: čeština | Signatura: B 23448 | Chci jiné vydání

Sbírku veršů současného brněnského básníka (od roku 2012 žijícího v Praze) lze vnímat jako polemiku s prchavým časem, který neúprosně zasahuje do osobního života a přibližuje člověka k hranici osamělosti a stárnutí.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Světlo v ráně

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Vysokoškolský pedagog a literární odborník Igor Fic v nakladatelské anotaci charakterizuje sbírku Milana Ohniska takto: "Ohnisko má smysl pro detail a ví, že jako za prchavostí skrývá se věčnost, za detailem celý svět. Má k němu úctu. Je to úcta k ubývání, skoré sporosti, zániku. Až chvějivá bázeň. Jemnocit vzbuzující melancholii. Kouzlo dětství, jinošství. Plnost vůní, pohledu, času. Sny a intuitivní sugestivní vzpomínky na život a jiné životy. Tajemství. Mystérium. Obraz na obálce má manýristickou kompozici; fascinace životem na dřeň, zvýrazněná groteskností. Láska k životu, rozpoznávání. Radost a smích. Klanění. Osamělost. Vrací se k předchozí knize. Žádná kniha není uzavřená, zeje jako otevřená rána. Rána je bolest. Ticho je svatost. Tiché světlo na konci dne. A Milost je světlo v ráně. Vy víte, drahý Ohnisko, že rána je útočiště, že rána vytváří prostor, kde se lze skrýt. Tam, kde vytéká krev, je propastná bolest proměněna v touhu, jíž proniká světlo. Světlo v ráně." Nakladatelská anotace.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíOhnisko, Milan
NázevSvětlo v ráně
AutorMilan Ohnisko
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníBrno
Země vydáníČesko
NakladatelDruhé město
Rok vydání2016
Rozsah77 stran
Durata
Vybaveníilustrace
Rozměry19 cm
Počet stran77
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7227-388-1
Cena199
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiVečer --; Lulu --; Dům --; 1971 --; Nikdo --; Diktáty --; Moře --; Konec roku --; Paranoia --; Léto --; Vltava --; Na řece --; Kundíra --; Cestou do Iwanumy --; Ukradená báseň --; Autorské čtení --; Zemská tíže --; Vakuum --; Kanec --; Budoucnost --; Motýl --; Saň --; Sen --; A h á --; Hostina --; Mluvící postel --; Černá kronika --; Někdy svítí slunce --; Soumrak bohů --; Konec světa

Lístek

MARC