Kniha

Světec a šaman

Vydání: Argo 2011 | Jazyk: čeština | Signatura: L 16909

Život a křesťanská misie Stěfana Permského tak, jak je popsána v legendě Jepifanije Moudrého (přelom 14. a 15. stol.). Místo této legendy v tradiční evropské misionářské legendistice.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Světec a šaman

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Historická charakteristika daného období. Ruská společnost, pravoslavná církev, zbožnost a vzdělanost. Hagiografie středověké Rusi. Legendy jako historický pramen a literární dílo. Stěfanova osobnost a jeho misie mezi Permjany (současný národ Komi). Střetnutí křesťanské kultury s kulturou pohanskou. Christianizace jako prostředek prolínání odlišných kultur.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíKOMENDOVÁ, Jitka
NázevSvětec a šaman
Podnázevkulturní kontexty ruské středověké legendy
AutorJitka Komendová
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelArgo
Rok vydání2011
Rozsah207 s.
Durata
Vybaveníbarev. il., mapy, faksim.
Rozměry22 cm
Počet stran207
Doprovodný materiál
Název ediceKaždodenní život ;
Poznámka
ISBN978-80-257-0451-6
Cena239
Obsahová char. "OCH"L6h
Obsah OCHuKřesťanské církve, obce a sekty. Původní církve. Východní křesťanské církve. Ruská pravoslavná církev. Řecká církev. Slovanská církev. Římskokatolická církev. Národní episkopální církve. Anglikánská církev. Protestantské církve a sekty. Presbyteriáni. Baptisté. Metodisté. Unitáři. Ostatní křesťanské obce většinou bez kněží. Mormoni. Kvakeři. Svědkové Jehovovi. Armáda spásy. YMCA, YWCA. Náboženské spolky. Kalendáře, ročenky a náboženská literatura jednotlivých církví.

Lístek

MARC
Náhledy
Světec a šaman