Kniha

Svět za tří českých králů

Vydání: Svoboda 1987 | Jazyk: čeština | Signatura: D 10657

Vydání tří původně rukopisných sborníků o českých a evropských událostech 16. století popisuje vládu Ferdinanda I., Maxmiliána II. a Rudolfa II.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Svět za tří českých králů

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha je složena z kronikářských zápisků rektora pražské univerzity a matematika Marka Bydžovského z Florentina. Tento vážený novoměstský měšťan sepsal česky tři rukopisné sborníky zpráv o domácích i evropských událostech v letech 1526-1596. Toto období zachycuje panování tří římských císařů a českých králů Ferdinanda I., Maxmiliána II. a Rudolfa II. Bydžovského zápisky nikdy nevyšly tiskem. V podstatě šlo o zprávy z různých zdrojů, např. z kronik, korespondence, novin, letáků i z ústního podání. Zprávy podávají věrný obraz o myšlení tehdejšího člověka, ať jde o zprávy ze dvora a z ciziny, z válek, o úmrtí význačných osob či o nadpřirozených jevech a událostech.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíBYDŽOVSKÝ z Florentina, Marek
NázevSvět za tří českých králů
PodnázevVýbor z kronikářských zápisků o letech 1526-1596
AutorMarek Bydžovský z Florentina ; Vybral, sest., k vydání připr., vydav. poznámku, vysvětlivky a slovníček naps., ilustr. vybral Jaroslav Kolár
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
NakladatelSvoboda
Rok vydání1987
Rozsah292 s., 16 barev. obr.
Durata
Vybavení80 čb. obr.
Rozměry
Počet stran292
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena70
Obsahová char. "OCH"D2a4
Obsah OCHuRaný novověk (15. - 17.stol.). Léta 1400 - 1485. Husitství. České země v období stavovské monarchie v letech 1485 - 1620.

Lístek

MARC
Náhledy
Svět za tří českých králůSvět za tří českých králů