Kniha

Sv. Vojtěch - život a smrt mučedníka

Vydání: Karmelitánské nakladatelství 1997 | Jazyk: čeština | Signatura: L 7955

Reprezentativní publikace o životě, činnosti a významu sv. Vojtěcha, vydaná u příležitosti milénia jeho mučednické smrti v roce 997.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Sv. Vojtěch - život a smrt mučedníka

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha v úvodu přibližuje dobu konce 9. a počátku 10. století: vládu Přemyslovců, jejich zahraniční politickou orientaci i řešení vnitrostátních problémů. Další text je zaměřen na postavu Vojtěcha Slavníkovce. Jeho osud je líčen od magdeburských studií po italské vysvěcení, pražské biskupství, pobyty v Římě i jinde v Itálii až po mučednickou smrt na břehu Baltského moře. Popsán je vznik Vojtěchova mučednického kultu i cesta jeho ostatků zpět do vlasti. Kniha je vybavena pěknými fotografiemi a mapou Vojtěchových cest po Evropě.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíSEKYRKA, Tomáš
NázevSv. Vojtěch - život a smrt mučedníka
AutorText Tomáš Sekyrka, Fot. Stanislav Boloňský, Petr Janžura
Vydání
Měřítko
Místo vydáníKostelní Vydří
Země vydáníČesko
NakladatelKarmelitánské nakladatelství
Rok vydání1997
Rozsah102 s.
Durata
Vybavení
Rozměry30 cm
Počet stran102
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN80-7192-187-4
Cena350
Obsahová char. "OCH"L6f
Obsah OCHuKřesťanská církev všeobecně. Církevní dějiny. Církevní správa. Historická teologie. Dějiny papežství. Papežské listy. Církevní řády. Mnišské řády. Kongregace. Klášterní život. Mniši. Jeptišky. Mučedníci. Hagiografie. Životy svatých. Světci. Bludné učení. Schizma. Hereze. Kacíři. Reformační hnutí. Inkvizice.

Lístek

MARC
Náhledy
Sv. Vojtěch - život a smrt mučedníkaSv. Vojtěch - život a smrt mučedníkaSv. Vojtěch - život a smrt mučedníkaSv. Vojtěch - život a smrt mučedníkaSv. Vojtěch - život a smrt mučedníkaSv. Vojtěch - život a smrt mučedníka