Kniha

Strašidla

Vydání: Euromedia Group - Odeon 2007 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 56235 | Chci jiné vydání

Další originální společensko-kritický román je opět černou groteskou reflektující extrémy současného světa s jeho přesyceností i bídou, odlidštěností, závislostí na médiích, ale především se ztrátou bývalých jistot a tragickou osamělostí člověka.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Strašidla

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Autor soustřeďuje pod střechu zchátralého starého divadla na periferii skupinu bizarních lidských exemplářů, neschopných vyrovnat se s tím, čím je okolní svět obklopuje, kteří se snaží najít vlastní identitu. Pod záminkou, že v odloučení od všech rušivých vlivů dosáhnou osvícení a vymaní se prostřednictvím díla, které napíšou, ze svých obav i stereotypů, zúčastní se tříměsíčního literárního semináře organizovaného starým podivínem. Jako účastníci morbidní reality show bez diváků zůstávají v naprostém odloučení od okolního světa, sami mezi sebou, jen se svými příběhy. Brzy pochopí, že je čeká zápas o přežití a spolu s příběhy se začínají vyhraňovat jejich charaktery, jejich obsese, jejich bezradnost i dravost. Absurdní syrové lidské osudy se prolínají s vlastním dějem a naplněné ironií a černým humorem vytvářejí jakýsi postmoderní Dekameron, vypovídající o zneklidňujícím stavu společnosti na počátku jednadvacátého století. Jak je u autora typické, i tato kniha podává prostřednictvím deformovaných postav v absurdních situacích výpověď o negativních příznacích současné doby, o moderních kultech, masové kultuře, mediální manipulaci, ale také o úzkosti, nejistotě a osamělosti člověka, který těmto příznakům neúspěšně čelí.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPALAHNIUK, Chuck
NázevStrašidla
Podnázevromán (z) povídek
AutorChuck Palahniuk ; [z angl. orig. přel. a dosl. naps. Richard Podaný]
PřekladatelPodaný, Richard
VydáníVyd. 1
Měřítko
Místo vydáníV Praze
Země vydáníČesko
NakladatelEuromedia Group - Odeon
Rok vydání2007
Rozsah383 s.
Durata
Vybavení
Rozměry21 cm
Počet stran383
Doprovodný materiál
Název ediceSvětová knihovna ;
Poznámka
ISBN978-80-207-1253-0
Cena279
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiMorčata --; Orientační body --; V utajení --; Vylepšování produktu --; Mozkový trust --; Výrobní tajemství --; Eroze --; K pronajmutí --; Poohlédnutí --; Popis práce --; Žvást --; Konzultant --; Schvalování poroty --; Záložní plán --; Očekávání --; Americké prázdniny --; Evoluce --; Krátkozrakost --; Rozhřešení --; Tlumočnice --; Důkaz; Strašidla aneb "Komedie plná úchylů" /

Lístek

MARC
Náhledy
StrašidlaStrašidla