KnihaDigitalizovaný titul

Sto let práce (Díl 1 a 2)

Vydání: Výkonný výbor zemské jubilejní výstavy 1893 | Jazyk: čeština | Signatura: I-II D 1022

Výpravná třídílná monografie věnovaná hospodářské a společenské výstavě z r. 1891, přehlídce rozvoje a vyspělosti českého průmyslu a české podnikavosti uspořádané na oslavu stého jubilea první průmyslové výstavy v Praze.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Sto let práce
                        (Díl 1 a 2)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

I. díl monografie, bohatě ilustrované (budovy, instalace, konstrukce, pavilony, plakáty, diplomy, medaile, vstupenky a losy, půdorysy, pohledy, podobizny a skupiny hostí, akce) a doplněné i listinným materiálem, rekapituluje předchozí výstavy konané v Českém království a přípravné práce k výstavě v r. 1891. II. díl popisuje průběh výstavy včetně doprovodných akcí (všesokolský slet, sjezdy, slavnosti, návštěva Františka Josefa I.), předkládá výsledky práce poroty a finanční zprávu. Oba díly jsou vybaveny společným abecedním věcným rejstříkem, seznamem autorů statí a rejstříkem umělců v monografii zastoupených.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíSTO
NázevSto let práce
PodnázevZpráva o všeobecné zemské výstavě v Praze 1891 : Na oslavu jubilea první průmyslové výstavy roku 1791 v Praze : Pod protektorátem Jeho cís.a král. veličenstva císaře a krále Františka Josefa I
Označení a číslo částiDíl 1 a 2
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelVýkonný výbor zemské jubilejní výstavy
Rok vydání[1891- 1893]
Rozsah376, 48 s.
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran376
Doprovodný materiál
Poznámka
Cena200
Obsahová char. "OCH"D5b
Obsah OCHuPražská kultura, umění a společnost. Pražské kulturní dějiny. Pražské společensko-kulturní události a slavnosti.

Lístek

MARC