KnihaDigitalizovaný titul

Sto let práce (Díl 3,)

Vydání: Výkonný výbor zemské jubilejní výstavy 1893 | Jazyk: čeština | Signatura: III D 1022

Výpravná třídílná monografie věnovaná hospodářské a společenské výstavě z r. 1891, přehlídce rozvoje a vyspělosti českého průmyslu a české podnikavosti uspořádané na oslavu stého jubilea první průmyslové výstavy v Praze.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Sto let práce
                        (Díl 3,)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

III. díl přibližuje slovem i obrazem (celkové pohledy z výstavních skupin, diagramy a plány, umělecká díla, jednotlivé výstavní předměty, mapy, výstavní pavilony, průmyslové závody) 27 tematických skupin, do nichž byla výstava rozdělena. V jejich rámci měli návštěvníci možnost seznámit se uceleně se stavem české průmyslové, zemědělské a lesnické výroby, s ovocnářstvím, vinařstvím, pivovarnictvím, včelařstvím a dalšími odvětvími českého hospodářství (průmyslové expozice strojírenské, hornické, sklářské i průmyslové chemie) i společenskou stránkou života v Čechách (zdravotnictví, zemské korporace a spolky, výtvarné umění, archeologické vykopávky). Také III. díl obsahuje abecední věcný přehled, seznam autorů a spolupracovníků a seznam umělců, kresličů a autorů kreseb.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíSTO
NázevSto let práce
PodnázevZpráva o všeobecné zemské výstavě v Praze 1891 : Na oslavu jubilea první průmyslové výstavy roku 1791 v Praze : Pod protektorátem Jeho cís.a král. veličenstva císaře a krále Františka Josefa I
Označení a číslo částiDíl 3,
Název částiObraz, kulturní význam a výsledky výstavy
Vydání
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelVýkonný výbor zemské jubilejní výstavy
Rok vydání[1891- 1893]
Rozsah716 s., obr., fot.
Durata
Vybavení
Rozměry
Počet stran716
Doprovodný materiál
Poznámka
Obsahová char. "OCH"D5b
Obsah OCHuPražská kultura, umění a společnost. Pražské kulturní dějiny. Pražské společensko-kulturní události a slavnosti.

Lístek

MARC