Kniha

Stébla trávy

Vydání: Cylindr 1998 | Jazyk: čeština | Signatura: B 18743 | Chci jiné vydání

Soubor poezie amerického básníka je doplněn ukázkami jeho prozaické tvorby, nazvanými Příkladné dny, což jsou vzpomínky na zážitky z občanské války.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Stébla trávy

Další vydání

(1)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Dílo jednoho ze zakladatelů americké i světové moderní poezie a autora, považovaného za mistra volného verše, působí již od 19. století na čtenáře humanistickým a demokratickým zaměřením a duchovním rozměrem umělecké výpovědi.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíWHITMAN, Walt
NázevStébla trávy
Podnázev(výbor)
AutorWalt Whitman ; [dosl. naps. Josef Jařab] ; [z angl. orig. přel. Jiří Kolář], [Zdeněk Urbánek]
PřekladatelKolář, Jiří; Urbánek, Zdeněk
VydáníVyd. tohoto souboru 1
Měřítko
Místo vydáníHradec Králové
Země vydáníČesko
NakladatelCylindr
Rok vydání1998
Rozsah277 s.
Durata
Vybavenífot.
Rozměry19 cm
Počet stran277
Doprovodný materiál
Název ediceAmeričtí básníci ;
Poznámka
ISBN80-901888-2-6
Cena265
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiDo zahrady světa --; Z řek zadržených bolestí --; Opěvuji elektrické tělo --; Žena čeká na mne --; Já přirozený --; Hodinu bláznění a radosti --; Z davu vzedmutého oceánu --; Věky a věky vracející se v přestávkách --; Jak dlouho my dva jsme žili v klamu --; Ó panenství! Ó panno! --; Jsem ten, jenž bolestně miluje --; Chvíle přirozenosti --; Jednou jsme vás, vznešené píšťaly varhan --; Tváří k západu od kalifornských břehů --; Jak Adama za časného rána --; Na nevychozených stezkách --; Vonící byliny z mých prsou --; Kdokoli jsi, jenž mě držíš v rukou --; Pro tebe, ó demokracie --; Toto zpívám na jaře --; Nejen ve vzedmutí mých klenutých prsou --; Ze strašlivé pochybnosti úkazů --; Základ veškeré metafyziky --; Letopisci dalekých let --; Když jsem slyšel na sklonku dne --; Ty jsi ten nový člověk, přitahovaný ke mně --; Toto jsou jen kořeny a stébla --; Vedro nesálá a nestravuje --; Kapejte, kapky --; Město orgii --; Pohleďte na tuto osmahlou tvář --; Virginský dub viděl jsem růst v Louisianě --; Cizinci --; V tomto okamžení touhy a rozjímání --; Slyšel jsem, že mne obviňují --; Větvící se tráva prérií --; Zkoumám-li dobytou slávu --; My dva chlapci lnoucí jeden k druhému --; Slib Kalifornii --; Zde nejkřehčí moje stébla --; Žádný úsporný stroj --; Letmý pohled --; Stéblo, abyste šli ruku v ruce --; Zemi, má podobo --; Snil jsem ve snu --; Co myslíš, že budu psát, když beru pero do ruky --; Z Východu i Západu --; Někdy s tím, jehož miluji --; Chlapci ze Západu --; Ó věčná, pevně zakotvená lásko! --; Mezi množstvím --; Ó ty, k němuž často mlčky přicházím --; Ten stín mé podoby --; Teď plný života --; Z kolébky věčně se houpající; Paumanok je můj počátek --; Zpěv o mně --; Adamovy děti --; Rákosí --; Pozdrav světu --; Zpěv silnice --; Na Brooklynském přívoze --; Co vyplavilo moře --; Příkladné dny --; Paumanok a moje tamější dětství a mládí --; Moje první četba - Lafayette --; Tiskárna - Starý Brooklyn --; Moje vášeň pro přívozy --; Co jsem viděl na Broadwayi --; Jízdy v omnibusech a jejich kočí; Jak kosmický je dnes Whitmanův barbarský křik? /

Lístek

MARC
Náhledy
Stébla trávyStébla trávy