Kniha

Staroegyptská Kniha mrtvých

Vydání: Dokořán 2009 | Jazyk: čeština | Signatura: L 15272

Badatel z Českého egyptologického ústavu předkládá autentický překlad Knihy mrtvých, která obsahuje 189 říkadel a je vrcholným dílem staroegyptské náboženské veršované literatury. Ilustrováno dle stěžejního překladu Navilleho z roku 1886.

Více informací...

Omlouváme se, tento titul je v Městské knihovně v Praze nedostupný.

Zkuste štěstí v dalších českých knihovnách a hledejte nedostupné tituly na www.knihovny.cz.

KONTAKTUJTE NÁS
Staroegyptská Kniha mrtvých

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Kniha mrtvých je vrcholným dílem staroegyptské náboženské veršované literatury. Její znalost (nebo už jen její pouhá přítomnost v hrobce) měla zesnulému umožnit bezpečný vstup do říše mrtvých a to, že si navěky uchová veškeré své pozemské a duchovní schopnosti a vlohy. Naše zpracování Knihy mrtvých čerpá ze spolehlivých nových textových vydání, výhradně "klasických" rukopisů Nové říše (cca 1543-1080 př. n. l.), přičemž se v tomto českém překladu snažíme u všech říkadel uplatnit systém egyptské metriky. Jako ilustrační doprovod jsou použity původní příslušné viněty k jednotlivým říkadlům Knihy mrtvých (podle Édouarda Navilleho). Výklad říkadel, poznámky, rejstříky a bibliografie bude obsahem chystaného druhého dílu. Nakladatelská anotace plná.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíVACHALA, Břetislav
NázevStaroegyptská Kniha mrtvých
Podnázev(překlad)
AutorBřetislav Vachala
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelDokořán
Rok vydání2009
Rozsah367 s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry24 cm
Počet stran367
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7363-235-9
Cena398
Obsahová char. "OCH"L6j1
Obsah OCHuMimokřesťanská náboženství. Starověká náboženství. Starořecké a starořímské náboženství. Klasická mytologie. Náboženství germánských a baltských národů. Pohanská náboženství našich předků (Slované, Keltové).

Lístek

MARC