Kniha

Staré pověsti české

Vydání: Albatros 1995 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 34332 | Chci jiné vydání

Klasická kniha české literatury je mistrovským převyprávěním díla lidové fantazie a tvořivosti, kde anonymní autoři zachytili zajímavé úseky dávných českých dějin.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Staré pověsti české

Další vydání

(37)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Prostým, ale básnicky účinným jazykem vypravuje autor staré zkazky o samotných počátcích života na našem území, jak je zachovala buď ústní lidová tradice nebo později staří kronikáři. Kniha však také zaznamenává i pověsti z doby pozdější, jimiž si lid opředl začátky a rozmach křesťanství u nás a které vznikaly jako výraz životních zkušeností a tužeb prostého člověka.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíJIRÁSEK, Alois
NázevStaré pověsti české
AutorAlois Jirásek ; il. Mikoláš Aleš
IlustrátorAleš, Mikoláš
Vydání12. vyd. v Albatrosu
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelAlbatros
Rok vydání1995
Rozsah283 s.
Durata
Vybavení
Rozměry25 cm
Počet stran283
Doprovodný materiál
Název ediceKlub mladých čtenářů
Poznámka
ISBN80-00-00284-1
Cena98
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiStaré pověsti české --; Pověsti doby křesťanské --; O staré Praze --; Ze starobylých proroctví; O Čechovi --; O Krokovi a jeho dcerách --; O Bivoji --; O Přemyslovi --; Libušina proroctví --; Dívčí válka --; O Křesomyslu a Horymírovi --; Lucká válka --; Durynk a Neklan --; O králi Svatoplukovi --; O králi Ječmínkovi --; Praporec svatého Václava --; O Bruncvíkovi --; Opatovický poklad --; O staré Praze --; Žito kouzelník --; O králi Václavovi IV. --; Staroměstský orloj --; O Daliborovi z Kozojed --; Ze Židovského Města --; Smutná místa --; Faustův dům --; O Žižkovi --; Kutnohorští havíři --; Bílá paní --; Růžový palouček --; Boží soud --; O Janošíkovi --; Sibylina proroctví --; Proroctví slepého mládence --; Proroctví Havlase Pavlaty --; Různá proroctví --; Blaničtí rytíři

Lístek

MARC
Náhledy
Staré pověsti českéStaré pověsti české