Kniha

Staré pověsti české

Vydání: Knižní klub 2018 | Jazyk: čeština | Signatura: AA 87073 | Chci jiné vydání

Mistrovské umělecké převyprávění díla lidové tvořivosti a fantazie, v němž celé generace anonymních autorů zachytily nejzajímavější úseky našich dávných dějin, patří ke zlatému fondu české literatury. S předmluvou a komentáři Eduarda Burgeta.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Staré pověsti české

Další vydání

(37)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Toto anotované vydání obsahuje úplný text Starých pověstí českých doplněný fundovanými komentáři. Ty upozorňují na zdroje, z nichž autor vycházel, podávají podrobnější informace o místech, osobách a událostech v pověstech zmiňovaných, a odkazují na další díla, literární, výtvarná, hudební či filmová, která z Jiráskových pověstí čerpají. V poutavé grafické úpravě s bohatým obrazovým materiálem tak získávají známé příběhy další rozměr a potěší jak čtenáře, kteří je už dobře znají, tak ty, kteří se s nimi seznamují poprvé. Nakladatelská anotace. Kráceno.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíJirásek, Alois
NázevStaré pověsti české
AutorAlois Jirásek ; předmluva a komentáře Eduard Burget
VydáníVydání první
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelKnižní klub
Rok vydání2018
Rozsah304 stran
Durata
Vybaveníilustrace (některé barevné), portréty, faksimile
Rozměry24 cm
Počet stran304
Doprovodný materiál
Název ediceUniversum
Poznámka
ISBN978-80-242-5838-6
Cena399
Obsahová char. "OCH"A1
Obsah OCHuBeletrie pro dospělé čtenáře a mládež v češtině.
Název dílčí částiStaré pověsti české; O Čechovi --; O Krokovi a jeho dcerách --; O Bivoji --; O Libuši --; O Přemyslovi --; Libušina proroctví --; Dívčí válka --; O Křesomyslu a Horymírovi --; Lucká válka --; Durynk a Neklan; Pověsti doby křesťanské --; O králi Svatoplukovi --; O králi Ječmínkovi --; Praporec sv. Václava; O Bruncvíkovi --; Opatovický poklad --; O staré Praze --; Žito kouzelník --; O králi Václavovi IV. --; Staroměstský orloj --; O Daliborovi z Kozojed --; Ze Židovského Města --; Smutná místa --; Faustův dům --; O Žižkovi --; Kutnohorští havíři --; Bílá paní --; Růžový palouček --; Boží soud --; O Janošíkovi --; Ze starobylých proroctví --; Sibylina proroctví --; Proroctví slepého mládence --; Proroctví Havlasa Pavlaty --; Různá proroctví --; Blaničtí rytíři

Lístek

MARC