KnihaDigitalizovaný titul

Stará Praha Františka Fridricha

Vydání: Grafoprint-Neubert 1995 | Jazyk: čeština | Signatura: D 11931

Soubor fotografií Prahy z let 1864-1885 jednoho z nejvýznamnějších fotografů v Čechách s doprovodným textem sestavovatele zachycuje tu část Fridrichova díla, která byla věnována hlavnímu městu.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Stará Praha Františka Fridricha

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Obrazová publikace obsahuje na 160 snímků, které osobitým způsobem přibližují pamětihodnosti a život města v v 60. a 70. letech 19. stol., kdy se nově formoval český národní život. Fridrichova Praha ještě nehýří velkým ruchem, autor se proto zaměřuje spíše na architektonické kulisy města. Doprovodný text popisuje životní osudy samotného Fridricha, jenž si vedle průkopníka nové zobrazovací techniky Wilhelma Horna (vydavatele a redaktora třetího nejstaršího fotografického časopisu světa) jako jediný fotograf z Čech získal v 19. stol. mezinárodní věhlas, i jeho nejbližšího spolupracovníka Jana Malocha, věnuje se jejich tvorbě na pražské motivy i Praze ve zlatém věku fotografie. - Součástí publikace je přehled faktografických údajů a bibliografie, res. v češ., něm., angl., fr. a ital. a poznámka pro sběratele fotografií.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíScheufler, Pavel
NázevStará Praha Františka Fridricha
Vydání1.vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelGrafoprint-Neubert
Rok vydání1995
Rozsah157 s.
Durata
Vybavenífotogr.
Rozměry27 cm
Počet stran157
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
ISBN80-85785-36-6
Cena280
Obsahová char. "OCH"D5b3f
Obsah OCHuPražská fotografie a film. Praha a Vltava v umělecké fotografii (pražské imprese, historické fotografie Prahy). Filmové umění v Praze. Pražská kina.

Lístek

MARC
Náhledy
Stará Praha Františka FridrichaStará Praha Františka FridrichaStará Praha Františka FridrichaStará Praha Františka FridrichaStará Praha Františka FridrichaStará Praha Františka FridrichaStará Praha Františka FridrichaStará Praha Františka FridrichaStará Praha Františka FridrichaStará Praha Františka Fridricha