KnihaDigitalizovaný titul

Staletá Praha ([Sv.] 22,)

Vydání: Oswald 1992 | Jazyk: čeština | Signatura: D 9978/22

Dvacátý druhý svazek sborníku zaměřeného na historii a vývoj Prahy a informace o vydaných pragensiích obsahuje tentokrát 7 studií věnovaných výsledkům archeologickému průzkumu na území hlavního města Prahy.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Staletá Praha
                        ([Sv.] 22,)

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

K jubileu Huberta Ječného (Z. Dragoun, H. Olmerová, M. Tryml) • Minulost a současnost archeologického výzkumu pravěku na pražském území (J. Havel, J. Kovářík) • Historie a proměny jednoho bloku při hradbách Starého Města pražského (H. Ječný, H. Olmerová) • Archeologický výzkum Pražského hradu v 80. letech (J. Frolík, I. Boháčová) • K vývoji osídlení jádra Malé Strany v době Přemyslovců (J. Čiháková-Draganová) • K počátkům středověkého osídlení jižní části Malé Strany (M. Tryml, J. Zavřel) • K lokalizaci pobřežní partie opevnění Starého Města pražského (Z. Dragoun) • Archeologické a stavebně historické výzkumy v areálu prelatury Zbraslavského kláštera v letech 1984-1989 (Z. Dragoun, D. Stehlíková).

Popis
Čtenářská kategoriekniha
Čtenářská kategoriedigitalizovaný titul
ZáhlavíSTALETÁ
NázevStaletá Praha
Podnázevsborník Pražského ústavu památkové péče
Označení a číslo části[Sv.] 22,
Název částiPamátky pod zemí
Autor textuHavel, Josef; Ječný, Hubert; Čiháková, Jarmila; Frolík, Jan; Kovářík, Jan; Stehlíková, Dana; Olmerová, Helena; Zavřel, Jan; Boháčová, Ivana
Vydání1. vyd
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydánícs
NakladatelOswald
Rok vydání1992
Rozsah164 s.
Durata
Vybavenífot., obr.
Rozměry24 cm
Počet stran164
Doprovodný materiál
Poznámka<Elektronická verze přístupná pouze v knihovně.>
ISBN80-85433-23-0
Cena80
Obsahová char. "OCH"D5b3c
Obsah OCHuPražská památková péče. Pražská městská památková rezervace. Asanace Prahy. Ochrana a rekonstrukce pražských památkových objektů. Klub Za starou Prahu.
Název dílčí částiK vývoji osídlení jádra Malé Strany v době Přemyslovců /; Archeologické a stavebně historické výzkumy v areálu prelatury Zbraslavského kláštera v letech 1984 - 1989 /; K lokalizaci pobřežní partie opevnění Starého Města pražského /; Archeologický výzkum Pražského hradu v 80. letech /; Minulost a současnost archeologického výzkumu pravěku na pražském území /; Historie a proměny jednoho bloku při hradbách Starého Města pražského /; K počátkům středověkého osídlení jižní části Malé Strany /

Lístek

MARC
Náhledy
Staletá Praha
                        ([Sv.] 22,)
                    Staletá Praha
                        ([Sv.] 22,)