Kniha

Špásmo

Vydání: BB art 2012 | Jazyk: čeština | Signatura: B 22174

Básnická prvotina známého současného překladatele, vydaná u příležitosti jeho padesátých narozenin, obsahuje především verše nonsensového charakteru.

Více informací...


Získat Přidat na seznam
Špásmo

Podrobnosti tohoto vydání

Obsah

Nonsensové verše jsou pro Podaného především příležitostí, aby rozehrál partii se slovy, v níž je vymezené místo i prostor pro fantazii a jazykový humor. Celou sbírku kapesního formátu rozdělil autor do čtyř oddílů, přičemž jednotlivé části jsou nazvány podle kanastových karet. Bloky označené jako "Herce", "Piky", "Kára" a "Kříže" jsou navíc doprovázeny i výraznými podtituly, které ještě více upřesňují jejich obsah. Tato koncepce pak autorovi umožnila, aby vedle sebe postavil komické, groteskní, abstrakní i zcela konkrétní situační rýmy a vytvořil tak pásmo "špásů", jehož hlavním úkolem je potencionální zájemce tohoto souboru pobavit a potěšit.

Popis
Čtenářská kategoriekniha
ZáhlavíPODANÝ, Richard
NázevŠpásmo
AutorRichard Podaný
Vydání1. vyd. v českém jazyce
Měřítko
Místo vydáníPraha
Země vydáníČesko
NakladatelBB art
Rok vydání2012
Rozsah[88] s.
Durata
Vybaveníil.
Rozměry16 cm
Počet stran
Doprovodný materiál
Poznámka
ISBN978-80-7461-124-7
Cena149
Obsahová char. "OCH"B2
Obsah OCHuPoezie v češtině pro dospělé, mládež a starší děti.
Název dílčí částiEiffelovka --; Váhavá Hana --; Alzheimlimerick --; Jazyková hříčka --; Mord! (Nil, AP): Palindrom --; Tak se mi zdá že --; Neposeda --; Minulý čas s velikou chybou --; V loži paní vědy --; Utíkal kbelík --; Rušiče --; Co se zdá --; Když přijde zima --; Řval malý brouček --; Blake --; Pudlodlak --; Sušija-suši --; Vrba --; Hýždě --; Pštros --; Hipy hipy Švejk --; Hlíst --; Ilustrovaný Sioux --; Titáni --; Za kolik --; V evropských velkoměstech --; E. A. Poe --; Ne! --; Pohlavní --; Brutální Limerick --; Vesta --; Nostic --; Rudla --; Siliko(h)n --; Vasil na sile --; Čím se co --; Tak co? Tak nic --; E 55 --; Na co je poště... --; Líza a Marie --; Pán Bůh nás má rád --; Sedí hošík --; Pan manažer Smrtka --; Biblický svůdce --; Anus dei --; Lidová (?) --; Plyn --; Smetiště nepoužitelných antiklerikálních rýmů --; Gloubl a loukl --; Dýdžeji --; Filologická vražda --; Maloobch. zkr. --; Život; Herce (citovosti a jazykovosti) --; Piky (přírodniny a parodie) --; Kára (nemravnosti a brutality) --; Kříže (morbidnosti a hereze)

Lístek

MARC